maanantai 16. maaliskuuta 2009

Suklaasydän-nougatmuffinssit

Idea näihin muffinsseihin lähti Lidlin suklaanougat-levitteestä kun halusin testata miten se sopisi kuorrutukseksi leivonnaisiin. Ja ainakin näihin muffinsseihin se kävi mainiosti. Muffinssit saivat sisälleen vielä ihan kirjaimellisesti suklaasydämen kun kaapissa on vielä noita hääkarkkeja jäljellä. Suklaasydän oli ihanasti sula tuoreissa muffineissa mutta kovettui kun laitoin muffinssit jääkaappiin. Kuorrutus taas oli minusta parempi kun se sai jääkaapissa jähmettyä pinnalle.


SUKLAASYDÄN-NOUGATMUFFINSSIT

3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
125 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
4 tl kaakaojauhetta
0,75 dl maitoa
12 palaa lempisuklaata

kuorrutus:
suklaa-nougatlevitettä (käytin Lidlin)
hasselpähkinärouhetta

Vaahdota munat ja sokeri, lisää joukkoon sulatettu ja jäähdytetty margariini ja sekoita. Lisää joukkoon vuorotellen keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Vältä turhaa vatkaamista.
Annostele taikinasta puolet muffinssivuokiin ja upota taikinaan suklaapalaset, lisää loput taikinasta päälle. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Suklaasydän sulaa ihanasti uunissa. :)

Levitä jäähtyneiden muffinssien päälle huoneenlämmössä notkistettua suklaanougat-levitettä ja ripottele pinnalle hasselpähkinämurusia.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Nams, ovatpa herkullisen näköisiä! :)