maanantai 30. maaliskuuta 2009

Kinkkuvoileipäkakku

Pitkään oli tehnyt mieli voileipäkakkua ja nyt kun siitä pääsin kuuden päivän ajan nauttimaan, niin vois sanoa kiintiön olevan täysi. :) Ensimmäisen pienen harjoitusversion tein tiistaina ja sitten viikonlopuksi tämän isomman. Voileipäkakun leipä kannattaa ehdottomasti leipoa itse ja tähän leipään resepti on kopsattu Marielta. Kannattaa kurkata Marien ohjeet vaihe vaiheelta valmistuksesta täältä. Idea noihin sydänkoristeluihin lähti Kinuskikissan blogista.



KINKKUVOILEIPÄKAKKU

Leipä:

0, 75 dl vettä
2 dl maitoa
1/2 dl ruokaöljyä
1 pss kuivahiivaa (11 g)
noin 6 dl vehnäjauhoja
1 tl paprikajauhetta
1/2 dl kuivattua sipulirouhetta
1-2 rkl pizzamaustetta
1 tl suolaa
1 rkl sokeria

Mittää kulhoon vesi ja maito. Kuumenna reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää suola ja sokeri ja kuivahiiva. Lisää ruokaöljy ja mausteet. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 min. Kumoa taikina pöydälle johon on siroteltu hieman jauhoja. Vaivaa vielä hetki. Laita vuoan pohjalle leivinpaperi. Taputtele taikina huolellisesti ja tasaisesti vuokaan. Peitä liinalla ja anna kohota noin 45 minuuttia.

Täyte:

250 g kinkkusuikaleita
1 maustekurkku
1 punainen paprika
1 prk (250g) raejuustoa
n. 150g ruohosipulituorejuustoa
4 cm pätkä sinappia
1 dl persiljasilppua
notkistamiseen maustamatonta jogurttia

Kostutukseen 2 1/2 dl - 3 dl vettä + 1/2 kanaliemikuutio

Pilko kinkku, kurkku ja paprika. Lisää muut aineet sekaan ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kuorrutus

1 prk maustamatonta tuorejuustoa
notkistamiseen maustamatonta jogurttia


2 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Voi hitsi miten sievä! Tulin oikein hyvälle tuulelle!
Ekaa kertaa kurkkasin blogia ja pitää laittaa vallan talteen kun niin hyvännäköisiä herkkuja sulla!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Liisa! En ole näissä kakun koristeluissa mikään näppärä, tuolla systeemillä saa helposti ihan mukavaa jälkeä aikaan.