Päätin pitkästä aikaa tehdä kotitekoista pannupizzaa. Hyväksi havaittu pohjan ohje on löytynyt Pirkalta. Taikinan levitys piirasvuokaan onnistuu helpoiten öljytyillä käsillä. Jokainen voi täyttää pizzan mieleisillä täytteillä, pohja on tuhtia joten täytteitäkin kannattaa laittaa reippaasti. Tästä pizzasta saa itsensä kylläiseksi kolmekin ruokailijaa.
PANNUPIZZA
pohja:
2 dl vettä
1 tl sokeria
3/4 tl suolaa
n. 4,5 dl vehnäjauhoja
3 tl kuivahiivaa
vuoan voiteluun öljyä
täyte:
tomaattipyrettä
hot-ketsuppia
n. 100 g kinkkusuikaleita
1 prk tonnikalaa
1 prk ananasviipaleita
n. 2 dl juustoraastetta
pinnalle pizzamaustetta
Sekoita leivontakulhossa jauhot, kuivahiiva, suola ja sokeri. Lisää joukkoon n. 42 asteinen vesi ja alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota kulhossa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
Taputtele kohonnut taikina öljytylle piirasvuoalle. Levitä pohjalle tomaattimurska ja ketsuppi, sekä täytä mieleisilläsi täytteillä.
Paista uunin alatasolla 250 asteessa n. 15 minuuttia.
torstai 12. maaliskuuta 2009
Pannupizza
Lähettänyt Kaisa klo 12.56
Tunnisteet: Pizzat ja piiraat
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
3 kommenttia:
Tehtiin tänään tätä pizzaa ja voi sanoa, että oli kyllä mahdottoman hyvää ja lähes samanlaista kuin pizzerioiden pannupizzat! :)
Tätä täytyy kokeilla. Ihan jo tänä iltana...
Pitää todella kokeilla 👍
Lähetä kommentti