Mietittiin mitä ruokaa laitettaisiin valmiista kebablihalastuista ja päädyttiin pitaleipiin. Leivän ohje Myllyn Paras -sivuilta.
PITALEIVÄT, 8 kpl
2½ dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
5 dl Durumvehnäjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, öljy ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina 8 osaan ja pyörittele ne pulliksi. Kauli pullat mataliksi pyöreiksi pitaleiviksi (halkaisija 15 cm). Anna leipien kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa puolisen tuntia. Paista 225-asteisessa uunissa n. 12 min. Onnistuneet pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".
TÄYTE-ESIMERKKEJÄ
- kebabliha tai kana tai jauheliha
- kurkku
- tomaatti
- jäävuorisalaatti
- makea chilikastike
- kermaviilidippi
- punasipuli
- fetajuusto
maanantai 30. maaliskuuta 2009
Kebab-pitaleivät
Lähettänyt Kaisa klo 20.18
Tunnisteet: Leivät ja sämpylät
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti