torstai 12. helmikuuta 2009

Riisipuuro ja mansikka-raparperikiisseli

Kaikki, jotka osaavat lukea puuroriisipussin kyljestä riisipuuron ohjeen, osaavat varmasti tehdä riisipuuroa, mutta ajattelin lisätä ohjeen tänne siksi, että muistetaan tehdä riisipuuroa sillon tällöin. :) Se on niin hyvää ja yleensä kun kotona ei ole mitään syötävää, löytyy kuitenkin maitoa ja puuroriisiä.
Pirkalta löytyy valmista raparperisosetta kätevästi "pötköstä" ja Pirkan ohjeella tein tuon nopean kiisselin puuron kaveriksi. Minkäs kanssa sinulle maistuu puuro parhaiten?

Janin puuro kiisselillä.

Kaisan puuro kanelilla, sokerilla ja voisilmällä.

RIISIPUURO

2 dl puuroriisiä
2 dl vettä
1 l maitoa
1 tl suolaa

Kiehauta riisi ja vesi kattilassa siten että vesi imeytyy riisiin. Sekoita joukkoo maito ja anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen n. 40 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla.

HELPPO MANSIKKA-RAPARPERIKIISSELI

1 pkt (350 g) Pirkka raparperisosetta
n. 2 dl vettä
250 g (n. 5 dl) mansikoita (pakaste)

1. Kiehauta raparperisose ja vesi kattilassa. Kaada kiisseli tarjoilukulhoon jäisten pakastemansikoiden päälle.
2. Tarjoa, kun mansikat ovat sulaneet ja kiisseli on jäähtynyt.

Ei kommentteja: