torstai 12. helmikuuta 2009

Kasvispiirakka

Eilen teki hillittömästi mieli jotain kasvisruokaa (joo - aika laaja käsite) joten otin käyttöön ystäväni Googlen ja kirjoitin hakusanaksi paras kasvisruoka. Google ohjasi minut ystävällisesti Myllyn parhaan sivuille josta löysin tämän kasvispiirakan ohjeen. Oli muuten hyvää. Itseltäni ei aivan kaikkia mausteita löytynyt, voit tsekata alkuperäisen reseptin täältä.


KASVISPIIRAKKA

Pohjataikina:

3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
100 g margariinia
2 dl hienoa porkkanaraastetta
1 dl kevytkermaa

Kasvistäyte:

1-2 rkl culinessea
n. 100 g purjosipulia
n. 300 g parsakaalia
1 paprika
2-3 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
1 tl basilikaa
½-1 kasvisliemikuutiota
50 g sinihomejuustoa
50 g paprikasulatejuustoa
1 dl juustoraastetta (punainen Emmental)

Leivitykseen:
korppujauhoja

Sekoita leivinjauhe kulhossa jauhoihin. Sekoita jauhoihin pehmeä rasva hyvin. Lisää sekaan porkkanaraaste ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista. Laita taikina vetäytymään jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Valmista täyte hauduttamalla teflon-kasarissa tai -pannulla rasvassa suikaloitua purjosipulia ja parsakaalia n. 10 min. Lisää pieniksi kuutioitu paprika ja jauhot ripotellen kasvisten päälle. Sekoita, lisää maito, liemikuutio ja basilika. Anna täytteen saostua ja lisää homejuusto ja sulatejuusto. Sekoita, kunnes juustot sulavat täytteeseen.

Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Levitä täyte piirakkapohjalle.

Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min. Lisää juustoraaste piirakan päälle paiston puolivälissä.


Ei kommentteja: