sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Hiekkakakku

Halusin kokeilla jotain kuivakakkureseptiä jota en ole aikaisemmin leiponut. Päähäni pälkähti hiekkakakku jota en edes muista maistaneeni. Googletin reseptin ja päädyin testaamaan keittotaito.com -sivuilta löytynyttä ohjetta.
Käytin kakun maustamiseen 1 rkl rommia, maku jäi aika miedoksi joten tuon määrän voisi tuplata. Voisin kuvitella että sitruunan kuori sopisi tähän kakkuun erityisen hyvin.


HIEKKAKKU

150 g voita tai margariinia
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl rommia tai konjakkia tai 2 tl vanilliinisokeria tai 2 tl raastettua sitruunankuorta


Vuokaan:
margariinia tai voita
korppujauhoja

Kuorruttamiseen:
(tomusokeria)

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka tai pitkänomainen pyöreäpohjainen kakkuvuoka.
Sulata ja jäähdytä rasva.
Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi.
Lisää rasva ja makuaine sekä siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut jauhot.
Kaada taikina vuokaan ja vedä taikinakaapimella keskustaan matala vako.
Paista kakkua uunin alaosassa 175 asteessa n. 50 min.
Kumoa kakku jäähtyneenä ja jäähdytä se leivinliinalla tai vuoalla peitettynä, näin kakku pysyy mehevänä.
Siivilöi kakun pintaan tomusokeria ennen tarjolle vientiä.

Ei kommentteja: