maanantai 16. helmikuuta 2009

Naan-leivät

Äiti ja Pekka oli meillä syömässä ystävänpäivänä illallista ja kokkasin intialaista ruokaa. Currykasvisten ja jogurttibroilerin reseptit tulossa, mutta tässäpä ensin maistuvat naan-leivät Valion ohjeella. "Hassua" tässä reseptissä on se, että taikinaan tulee sekä hiivaa että leivinjauhetta, vaan sepä se saattoi olla salaisuus siihen, että leivät kohosivat varsin hyvin ja olivat oikein ekstra pehmeitä.

NAAN-LEIVÄT 10 kpl

4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 tl sokeria
1/2 pss kuivahiivaa
1 dl maitoa
1 prk (250 g) maitorahkaa (käytin turkkilaista jogurttia)
1 muna
1/2 dl voita sulatettuna

Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää joukkoon kädenlämpöinen maito-maitorahkaseos sekä muna. Sekoita ja lisää voisula. Alusta taikina ja peitä leivinliinalla. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Paloittele taikina 10 osaan ja painele pyäreiksi noin 1/2 cm:n paksuisiksi kakuiksi. Nosta leivinpaperin päälle pellille ja paista 225 asteessa noin 15 min.


Ei kommentteja: