tiistai 10. helmikuuta 2009

Juustoinen makaronilaatikko

Tarkoituksenani oli tehdä perinteistä munamaitoon tehtyä makaronilaatikkoa vaan suunnitelmat muuttui, kun huomasin jääkaapissa paprikasulatejuuston joka uhkasi mennä vanhaksi. Sulatejuustoilla saa laatikkoruokiin ihanan pehmeän maun, suosikkini on musta Koskenlaskija.


JUUSTOINEN MAKARONILAATIKKO

n. 300 g makaroneja
400 g naudan jauhelihaa
1 lihaliemikuutio
1/2 pss Pirkan sipulikuutioita
1/3 pkt (eli n. 130 g) Ingman paprikasulatejuustoa (kevyt)
2,5 dl ruoka Floraa
mustapippuria
aromisuolaa
basilikaa

pinnalle:
korppujauhoja (ja voinokareita)

Keitä makaroneja 5 minuuttia lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä. Ruskista sipulisilppu, lisää joukkoon jauheliha, ruskista ja mausta mustapippurilla, aromisuolalla ja basilikalla. Kaada jauheliha ja makaronit uunivuokaan ja sekoita keskenään. Lisää pannulle jolla paistoit jauhelihan ruoka Flora sekä sulatejuusto ja keitä miedolla lämmöllä siten että sulatejuusto sekoittuu tasaisesti ruoka Floran sekaan. Kaada seos makaroni-jauhelihaseoksen päälle. Ripottele vuoan pinnalle ohuesti korppujauhoja ja jos et karta kaloreita niin kruunaa vielä koko komeus muutamalla voinokareella. Paista 175 asteessa n. 30 minuuttia että pinta saa kauniin värin.

Ei kommentteja: