sunnuntai 2. syyskuuta 2007

Juustoinen myslileipä

Tein kokeilumielessä leipää, jota maustoin juustoraasteella ja hedelmämyslillä. Leipä on parhaimmillaan paistopäivänä. Lämpimänä leipä oli todella hyvää, mutta jäähtyneenä myslin ja juuston maku erottuu paremmin.



Juustoinen myslileipä

2 1/2 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
n. 5 dl hiivaleipävehnäjauhoja
n. 2 dl hedelmämysliä
n. 2 dl juustoraastetta

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi, lisää suola ja öljy. Lisää joukkoon pieniosa jauhoja joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää mysli ja juusto raaste sekä loput jauhot vähitellen alustaen taikina tasaiseksi.
Anna taikinan turvota lämpimässä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseski n. 30 minuuttia.
Puristele taikinasta ilmakuplat pois ja muotoile uunipellille pyöreäksi leiväksi. Kohota vielä ennen paistamista. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Ei kommentteja: