Tiedostaen uhkan, että hehkutan tätä kakkua "liikaa", aion sen silti tehdä:
Tämä on ihan parasta suklaakakkua. Sain tämän ohjeen ystäväni Jennin äidiltä noin 17 vuotta sitten ja sen jälkeen olen tätä kakkua leiponut liioittelematta lähemmäs sata kertaa. Kakku on helppotekoinen ja se saa syvän suklaisen makunsa tummasta kaakaojauheesta. Leivoin kakun lähestyvän ystävänpäivän kunniaksi sydänvuokaan, tässä siis lahjavinkki omalle sydänystävällesi. :)
SUKLAAKAKKU
2 kananmunaa
2 dl sokeria
150 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
1 dl kermaa
Kuorrutus
50 g margariinia
2 dl tomusokeria
0,75 dl kaakaojauhetta
3 rkl kermaa
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää joukkoon sulatettu ja jäähdytetty margariini. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja viimeisenä kerma. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, paista 175 asteessa n. 45 minuuttia.
Kuorruta kakku jäähtyneenä. Laita kattilaan margariini, tomusokeri ja kaakaojauhe. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kerma ja anna kiehahtaa. Levitä kuorrutus nopeasti kakun päälle ja anna valua reunoille.
Kakku on hyvää niin lämpimänä kuin jääkaappikylmänäkin.
1 kommentti:
Nammmmm,,,tää tosiaan on herkullista! ;P
Lähetä kommentti