torstai 15. tammikuuta 2009

Kaaliwokki

Tässä kaikille kaalilaatikon ystäville nopeammin pannulla valmistuva versio. En mittaillut aineksia ruokaa valmistaessani, joten jos veden määrä tuntuu vähältä, voit lisätä sitä hiukan kypsennyksen loppuvaiheessa.



KAALIWOKKI

1 kg keräkaali
1 iso sipuli
4 porkkanaa
350 g naudan jauhelihaa
n. 4 dl vettä
2 lihaliemikuutiota
1 dl puuroriisiä
2 rkl tummaa siirappia
mustapippuria rouhittuna

Pilko kaali, porkkanat ja kasvikset ja laita ne pannulle veden ja lihaliemikuutioiden kanssa. Anna kiehua kannen alla sen aikaa, että kaali pehmenee hiukan ja vesi alkaa kuplia pinnalla (n. 10 min). Lisää joukkoon puuroriisi, sekoita ja anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 45 minuuttia tai kunnes vesi alkaa olla imeytynyt riisiin.
Ruskista jauheliha pannulla ja lisää se kaalin ja kasvisten joukkoon. Mausta mustapippurilla ja siirapilla, anna maustua viitisen minuuttia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja: