sunnuntai 3. helmikuuta 2008

Kevyemmät Runebergin tortut

Kevyempi teema pyörii minulla kovasti mielessä, mutta liian ankara ei saa itselleen olla. Välillä on lupa herkutella, kunhan pysyy kohtuuden rajoissa. Itseasiassa olen huomannut voivani paremmin, nukkuvani sikeämmin ja olevani energisempi uudella kevyemmällä ruokavaliolla ja liikunnan lisäämisen myötä . Kuulostaa kliseiseltä, mutta totta joka sana!

Alkuperäinen resepti näihin torttuihin on napattu Keventäjien sivuilta, muuntelin sitä hiukan, joten kirjoitan tähän oman versioni ja sulkuihin alkuperäiset ainekset niiltä osin kun niitä muuttelin.



RUNEBERGIN TORTUT

Lähde: Keventäjät, Kati Nappa

(Mikäli teet Keventäjien ohjeella, niin yksi torttu sisältää 156 kcal)

100 g Flora Culinessea (alkup. margariinia (60% vähälaktoosinen))
0.75 dl sokeria
2 kananmunaa
1.5 dl sämpyläjauhoseosta (kokojyväpitoinen Myllärin)
1/2 dl Pikakaura + kuitu -hiutaleita (alkup. 20 g kuidukas kolmen viljan leseseos , = n. 1/2 dl)
1 tl leivinjauhetta
(alkup. 1 tl kardemummaa)
3/4 dl mantelirouhetta
1 dl Pirkan kevytkermaviiliä 6 % (alkup. 1 dl kermaviili 3,5% laktoositon)

Pinnalle koristeeksi
3 rkl tomusokeria
1-2 tl vettä
12 tl vadelmahilloa


Levitä muffinivuoat uunipellille (käytin muffinivuokaa). Paperivuokia kannattaa laittaa kaksi päällekkäin. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Mittaa jauhot, leseet, leivinjauhe, mantelirouhe ja kardemumma kulhoon ja sekoita hyvin. Voit halutessasi jättää kardemumman pois.

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen ja vaahdota koko ajan. Jatka sekoittamista irrotetulla vispilällä ja lisää seoksen joukkoon jauhoseos ja kevytkermaviili. Jaa taikina lusikalla pikkuvuokiin.

Paista 225 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 10-12 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.

Anna jäähtyä ja irrota varovasti vuoista.

Sekoita pölysokerin joukkoon vähän vettä ja vatkaa seos lusikalla kiiltäväksi.

Nosta torttujen päälle 1 tl vadelmahilloa ja valuta lusikasta sen ympärille sokerivesikuorrutusta.

Anna jähmettyä.

2 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Tuota reseptiä on kylä aivan pakko koklata! Ruuneperit on aivan yks miun lempiherkuista ja jos tuo kevennetty on ees suunnilleen samoissa sfääreissä ku "normaalit", niin noitahan syyvään meillä ympäri vuoden! :)

Kaisa kirjoitti...

Heips Päivi,
Olit koko ajan mielessä, kun tein näitä. :) Aivan samoissa sfääreissä mennään kun perinteisilläkin Ruunepereillä, ihan ehdottomasti siun juttu! Ja on tosi nopsia vielä tehdäkin, puolessa tunnissa valmiita!