tiistai 12. helmikuuta 2008

Kana-kasvisrisotto

Tässäpä taas mainio todiste siitä, että kevyt&terveellinen ruoka voi todellakin olla hyvää! Mieleni teki jonkinlaista risottoa ja tuoreita kasviksia käyttämällä tästä tuli todella maistuvaa. Toinen salainen aseeni on uusin maustehankintani, jonka esittelen teille alempana. Riisikin vaihtui tummaan, taas on otettu yksi askel kohti terveellisempää elämää. :)



KANA-KASVISRISOTTO 4-6 annosta

400 g broilerin fileesuikaleita (pippurimarinoitu)
2 1/2 dl tummaa riisiä (Pirkka)
currya
punasipuli
1 valkosipuli-yrttiliemikuutio
5 dl vettä
1 pieni kesäkurpitsa
1 pieni paprika
pikkumaisseja (säilyke)
Pasta Rossa -mausteseosta

Ruskista huoneenlämpöiset broilerin fileesuikaleet pannulla ja ota sivuun. Sulata pannulla valkosipuli-yrttiliemikuutio ja kuullota siinä riisi, curry ja pieneksi kuutioitu sipuli. Lisää joukkoon vesi ja anna kiehua hiljalleen kannen alla 30 minuuttia.
Pilko ja pese tällä välin muut kasvikset sekä valuta maissit ja pilko katkaise ne halutessasi puoliksi. Lisää kasvikset riisin joukkoon, anna kiehua 10 minuuttia. Lisää lopuksi vielä broilerin suikaleet, anna hautua kannen alla vielä 5 minuuttia tai kunnes neste on imeytynyt. Mausta Pasta Rossa -mausteseoksella.



Pasta Rossa

Tässä kuvassa poseeraa maustehyllyni uusin hankinta, Pasta Rossa. Kuten nimestä voi päätellä, niin se on oivallinen mausteseos pasta- sekä pizzaruokiin, mutta soveltuu mainiosti tuomaan lisäpotkua moniin muihinkin ruokiin. Pasta Rossa kätkee sisäänsä valkosipulia, tomaattia, pepperoni-chiliä sekä yrttejä kuten basilikaa, oreganoa ja rosmariinia.

Ei kommentteja: