sunnuntai 27. tammikuuta 2008

Näin meillä paistetaan pihvit

Pihvin paistaminen on taitolaji. Jotkut haluavat nauttia pihvinsä täysin kypsänä, toiset mediumina kolmannet raakana. Meillä pihvit nautitaan mediumina ja kaikille punertavaa lihaa kammoaville haluan kertoa, että medium pihvit eivät missään tapauksessa maistu raa'alle vaan ovat kaikista mureimpia. Mutta nämähän ovat makuasoita joista ei käy kiisteleminen!

En myöskään esitä tätä pihvinpaisto-ohjetta absoluuttisen ainoana ja oikeana tapana, koska tämä tuntuu olevan "herkkä" aihe ja tapoja on monia. Näin kuitenkin meillä on onnistuttu ja vinkkejä tietty otetaan vastaan tähänkin aiheeseen liittyen.

Tässä pihvit on valmistettu Portin Härän Pihvifileestä joka on siis raakakypsytettyä naudanlihaa, mikäli oikein olen ymmärtänyt.

Pihvit on meillä ehdottomasti viikonloppuruokaa ja pihvien valmistaminen ja kokkaus tapa rentoutua ja virittäytyä viikonlopputunnelmaan. Siis ruvetaanpas nyt pihvinpaistohommiin! :)1. Leikkaa 1-2 tuntia huoneenlämmössä ollut liha terävällä veitsellä poikkisyin pihveiksi. Voit painella pihvejä kevyesti kämmenellä molemmin puolin. Halutessasi voit sipaista pihvien pintaan hiukan öljyä.


2. Paista pihvit kuumalla pannulla öljy-voi-seoksessa pihvin paksuudesta riippuen noin 2 minuuttia / puoli. Valurautapannu on pihvin paistamiseen paras, koska se kuumuu tarpeeksi kuumaksi. Älä laita kolmea pihviä useampaa pihviä kerrallaan pannulle, ettei pannu pääse jäähtymään. Käännä pihvit heti, kun ensimmäiset tipat lihasnestettä ilmestyvät pihvin pinnalle.
3. Pihvien pintaan tulee kaunis väri, kun ne paistetaan voi-öljy-seoksessa. Nosta paistetut pihvi astiaan jonka peität foliolla, että ne pysyvät lämpiminä sen aikaa kun paistat loput pihveistä. Mausta valmiit pihvi suoraan myllystä rouhitulla suolalla ja pippurilla.4. Hyvät pihvit eivät välttämättä vaadi aina kaverikseen raskaita kermaperunoita tai kastikkeita, esimerkiksi patonki ja salaatti käy mainiosti.5. Hyvän pihvin kruunaa punaviini. Taustalla tämän hetkinen lempiviinimme El Copero. Oikein herkullisia pihvinpaistohetkiä ja rentouttavia viikonloppuiltoja kaikille! :)


Ei kommentteja: