tiistai 1. tammikuuta 2008

Cassismoussekakku

Tehtiin Pirkan ohjeella mustaherukkamousse-suklaakakkua ja täytyypi sanoa, että ulkonäkö ei tullut ihan samanlainen mitä alkuperäisessä reseptissä. :)
Kakku oli kuitenkin ihan hyvää, itse jättäisin pohjasta kanelin pois, mustaherukka ja suklaa sopivat kyllä loistavasti yhteen. Ilmeisesti kermaa ei kannata vatkata niin kovaksi vaahdoksi kuten teimme, koska täytteiden on tarkoitus marmoroitua toisiinsa. Kopioin tähän suoraan ohjeen Pirkan sivuilta.



SUKLAINEN CASSISMOUSSEKAKKU

(20 annosta, à 50 g)

Pohja:
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

Kostutus:
1 dl Pirkka-mustaherukkamehua (laimentamatonta)

Cassismousse:
3 liivatelehteä
220 g (noin 4 dl) mustaherukoita
1 dl sokeria
2 dl vispikermaa
3 rkl Pirkka-mustaherukkamehua (laimentamatonta)

Suklaamousse:
2 liivatelehteä
150 g tummaa suklaata
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
3 rkl konjakkia

Koristeeksi:
Pirkka suklaamanteleita ja -hasselpähkinöitä

1. Peitä irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat ja leivinpaperi margariinilla.

2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja lisää vaahtoon siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan. Kostuta pohja mustaherukkamehulla.

3. Pane molempia mousseja varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata tumma suklaa.

4. Soseuta sulaneet mustaherukat ja sokeri.

5. Vatkaa molempien moussejen kermat vaahdoksi ja jaa tasan suklaan ja mustaherukoiden joukkoon. Sekoita mousset tasaiseksi. Mausta suklaaseos sokerilla ja vanilliinisokerilla.

6. Kuumenna herukkamehu ja liuota liivatteet (3 kpl) siihen. Kaada seos ohuena nauhana sekoittaen mustaherukka-kermaseokseen.

7. Kuumenna konjakkia sen verran, että liivatteet (2 kpl) liukenevat siihen. Kaada konjakki-liivateseos suklaa-kermaseokseen.

8. Lusikoi mousseseoksia vuorotellen pieniä määriä kakkupohjan päälle. Näin ne marmoroituvat keskenään. Älä sekoita tarpeettomasti, jotta värit säilyvät kauniina. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.

9. Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsen avulla ja siirrä se tarjoiluvadille. Koristele kokonaisilla ja halkaistuilla suklaamanteleilla ja -hasselpähkinöillä.

Ei kommentteja: