tiistai 1. tammikuuta 2008

Härkärullat

Nämä suolaiset suupalat vievät kielen mennessään. Makua täytteissä voi vaihdella erilaisilla tuorejuustoilla. Liharullat valmistetaan pakastimeen etukäteen ja juhlapäivän aamuna leikataan viipaleiksi ja asetellaan leipäkuutioille.Härkärullat valkosipuli- ja tomaattitäytteellä (n. 80 kpl)

1 pkt vaaleaa paahtoleipää
1 pkt ruispaahtoleipää
margariinia leipien voitelemiseen
200 g valkosipulituorejuustoa
2 tl sinappia
200 g aurinkokuivattutomaatti-tuorejuustoa
1 rkl hot-ketsuppia
1 punainen paprika
(chilirouhetta)
1 keltainen paprika
1 nippupersiljaa
2 pkt (yht. 200 g) ohuita kylmäsavuhärkäviipaleita (HK)

Valmista liharulla pakastimeen muutamaa päivää ennen juhlia. Ota kaksi noin uunipellin kokoista foliopalaa. Levitä folioiden päälle härkäviipaleet limittäin neliön muotoon.
Valmista täytteet: Pilko paprikat ja silppua persilja. Mausta valkosipulituorejuusto sinapilla ja lisää joukkoon keltainen paprika ja puolet persiljasta. Aurinkokuivattutomaattitäytteestä voi tehdä hiukan tulisempaa, mausta tuorejuusto hot-ketsupilla ja halutessasi chilimurskeella. Sekoita joukkoon punainen paprika ja loppupersilja. Mikäli täytteet tuntuvat hankalilta levittää, voit notkistaa niitä tilkalla kermaa.
Levitä täytteet lihaneliöiden päälle ja kääri folioiden avulla ne tiukoiksi rulliksi kääretortun tapaan. Käännä folioiden reunat kiinni ja tee rullista tiiviit paketit ja laita pakastimeen.

Juhlapäivän aamuna ota liharullat huoneenlämpöön sulamaan noin tunniksi. Leikkaa paahtoleivistä reunat terävällä veitsellä pois. Voitele leivät sekä leikkaa jokainen leipä neljään osaan. Leikkaa kohmeisista liharullista ohuita viipaleita ja aseta leipäkuutoiden päälle. Käytin tomaattitäytteisissä rullissa ruispaahtoa ja valkosipulitäytteissä vaaleata leipää. Pidä liharullat jääkaapissa tarjoamishetkeen saakka.

Ei kommentteja: