tiistai 7. elokuuta 2007

Ruis-lämppärit

Nämä lämpimät voileivät muistuttavat paljon pizzaa, ovat vähän nopsempia valmistaa, kun ei tarvitse taikinan kanssa taiteilla vaan lappaa leivät pellille ja ruveta täyttämään. Täytteissä - taas kerran - on mielikuvituksen käyttö sallittua.



Ruis-lämppärit, pellillinen, 16 kpl

16 palaa ruis-paahtoleipää
1 prk tomaattipyrettä
1 pieni purkki (2 dl) paseerattua tomaattia
290 g naudan paistijauhelihaa
1 pussi Emmental-raastetta
3 rkl punaista pestoa
1/2 dl ruokakermaa
pizzamaustetta
mustapippurirouhetta
suolaa
muita mausteita maun mukaan

Paista jauheliha ja mausta pestolla, mustapippurilla ja suolalla makusi mukaan, lisää viimeisenä joukkoon kerma ja sekoita tasaiseksi.
Asettele leivät pellille, levitä niiden päälle ensin tomaattipyre ja sen jälkeen paseerattu tomaatti. Jos paseerattua tomaattia jää yli, voit sekoittaa sen jauhelihan joukkoon.
Lisää leipien päälle pizzamaustetta ja ohut kerros juustoraastetta. Annostele jauhelihakastiketta tasaisesti jokaiselle leivälle. Pilko tomaatit ja levitä kastikkeen päälle. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta.
Paista 225 asteessa n. 8 minuuttia tai kunnes juusto on saanut väriä. Tarjoile rucolan kanssa.

Ei kommentteja: