sunnuntai 19. elokuuta 2007

Kanaleipää Anun ja Kaisan tapaan

Vietettiin Anun kanssa leppoisaa lauantaipäivää kokkaillen ja istuen tekemättä mitään sen kummempaa erikoista. Inspiraatio tähän ruokaan saatiin eräässä ravintolassa tarjottavista leipäruoista ja vaikka itse sanonkin, niin nyt jäi kyllä ravintolan leivät kakkoseksi.
Tämä ruoka on mukavaa kahdestaan kokkailtavaa, toinen pilkkoo kasviksia ja toinen hoitaa paistopuolen, helppo tämä ruoka on myöskin yksin kokkailtavaksi, mutta makunautinto on sellainen, että suosittelen jakamaan sen hyvässä seurassa. ;)

Kanaleipä

n. 400 g hunajamarinoituja broilerin filesuikaleita
1 kesäkurpitsa
1 punasipuli
1 paprika
valkosipulia maun mukaan
1 prk Keiju kevyt Välimeren yrtit -seosta (tämä taisi olla kasvirasvalevitettä, löytyy Prismasta ainakin tuorejuustojen lähettyviltä)

Moniviljapaahtoleipäviipaleita (käytettiin Vaasan Täyshyvät leipää, sopi tähän mainiosti)
Flora Culinessea

Ota broilerin suikaleet lämpöön 1/2 tuntia ennen niiden paistamista. Pese ja pilko kesäkurpitsa, punasipuli, paprika ja valkosipuli.

Ruskista kanasuikaleet ja valkosipulit tilkassa culinessea pannulla. Lisää joukkoon kesäkurpitsakuutiot ja anna kypsyä hetken aikaa. Lisää viimeisenä paprika ja punasipulit, sekoittele. Lisää joukkoon Keiju Välimeren yrtit, laita levy miedolle lämmölle, kansi pannun päälle, anna hautua n. 15 minuuttia.

Paista leivät juuri ennen tarjoilua pannulla molemmin puolin culinessessa kauniin ruskeaksi.


Juomavinkki

Hollantilainen Bavaria on pehmeän makuinen alkoholiton olut. Nii-in, alkoholiton. Sopii siis kaikille oluen ystäville arkipäivistä, kuskina olemisesta ja masuasukeista riippumatta.
Toki tämän ruoan kanssa maistuu myös valko- ja punaviini, sekä "normaalit" oluet, mutta katsottakoon nämä aina vakiosuosituksiksi ruokiin kuin ruokiin. :) Ajattelin, että täällä blogissa esittelen vähemmän tuttuja, mielenkiintoisia ja maistuvia löytöjä, tätä olutta saa ainakin Prismasta.


Ei kommentteja: