sunnuntai 22. heinäkuuta 2007

Mansikkapirtelö

Meiltä löytyy tuolta laatikosta joku 80-luvun alkupuolella kehitelty sauvasekoitin. Sellanen suunnilleen valkoinen jossa on yksi vihreä nappi, tiedättehän? Tämä malli on vieläpä niin yksinkertaista sorttia, ettei siinä ole edes irroitettavaa sauvaosaa, vaan sitä pitää pistää itsensä vähintäänkin hengenvaaran joka kerta sitä pestessä (kyllä irroitan toki sen johdon ensin). Sitäpaitsi sinne sisälle on kalkkeutunut jotain pirtelön jämiä, nekin todennäköisesti sieltä kultaiselta 80-luvulta. Siispä päätin, että nyt on perusteltua hankkia tähän talouteen uusi tehosekoitin.

Kuvassa uusi sekoitin odottaa, että pääsee surauttamaan mansikat sileäksi.

Ensitöikseni päätin vakuuttaa muutkin taloudessa asuvat tämän laitteen nerokkuudesta, joten jätskiä ja maitoa kehiin ja nauttimaan raikasta mansikkapirtelöä!Mansikkapirtelö

Mansikoita
Kevyt vaniljajäätelöä
Rasvatonta maitoa

Laitoin aineksia ihan tunteen mukaan menemään, lisäsin lopussa vähän maitoa, koska pirtelö tuntui olevan aika paksua. Arviolta voisin sanoa, että mansikoita oli n. 3 dl, vaniljajäätelöä 2 dl, maitoa 2 dl. Ja nuo olivat täysin heittoja, parasta tulee kun tekiessä zoomailee, että pirtelö näyttää ja maistuu siltä miltä pitääkin. :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ooh! Aivan ihana härveli!

Mistä noita saa? Uskoisin, että meilläki tarvittas tollanen ihan ehottomasti ja välittömästi. (mara)

Kaisa kirjoitti...

Jep, mahtivehje! Ostin tämän Sokkarilta, hintaa oli muistaakseni reilut kolmekymppiä.

Uskosin kyllä, että näitä löytyy melkein joka tavaratalosta. Kerrohan sitten ku teilläkin päästiin surauttelemaan ja ohjeita heti mulle! :)