perjantai 20. heinäkuuta 2007

Banaani-suklaakakku minttusuklaa kuorrutuksella


Tästä kakusta löytyy makua jos toistakin: banaania, suklaata, minttua ja päällä vielä kookoshiutaleita. Ei tämä silti "överiksi" mennyt ja nuo edellämainitut maut sopivat ihan mukavasti yhteen (tai sitten minulla on kieroutunut makuaisti). Parasta tämä kakku oli mielestäni jääkaappikylmänä. Alkuperäinen resepti napattu Pirkan parhaasta leivontakirjasta.



Banaani-suklaakakku

2 kananmunaa
2 dl sokeria

1 dl vettä
100 g Flora Culinessea

4 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 1/2 vehnäjauhoja
1-2 banaania

Kuorrutus
Sulatettuja minttusuklaapalloja
2-3 rkl ruokakermaa

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kiehauta vesi ja sekoita siihen rasva, anna jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet. Kuori ja viipaloi banaani. Vaahdota munat ja sokeri hyvin. Lisää vesi-rasvaseos ja kuivat aineet siivilän läpi taikinaan. Kaada taikinasta puolet kakkuvuokaan. Asettele banaaniviipaleet taikinan pinnalle ja kaada loppu taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku jäähtyneenä.

Valmista kuorrute sulattamalla minttusuklaapallot mikrossa. Sulata palloja vähän kerrallaan ja sekoita välillä, etteivät ne pala. Jos seos näyttää vaikeasti levittyvältä, lisää joukkoon pari ruokalusikallista kermaa samalla sekoittaen, kunnes kuorrutus on tasaista. Kaada kuorrutus kakun päälle ja koristele vielä kookoshiutaleilla.

3 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Ei Kaisan blogi pettänyt taaskaan kun mietin, mitähän sitä leipoisi: heti löytyi maukas ja helppotekoinen kakkuresepti. Banaani-suklaakakku on kyllä hyvänmakuinen ja syntyi varsin vaivattomasti ja nopsasti. Ja Kaisa, olet ihan oikeassa, kakku vain paranee, kun sen nauttii jääkaappikylmänä! Seuraavaksi varmaan pitää kokeilla tuota jauheliha-tomaattipiirakkaa, kuulostaa mieltsin hyvältä!

Kaisa kirjoitti...

Jauhelihapiiras oli kyllä huippuhyvää, kokeile ihmeessä! Ja jos haluat piiraaseen lisää actionia, niin siun makuun varmaan sopisi Cuisine valkosipuli ja yrtit =)

Anonyymi kirjoitti...

Tänään oli oikein kunnon Kaisan blogi päivä. Nyt on uunissa tämä banskukakku. Tuoksu on ihana:). Broilerilasangne oli todella maukasta:D. Nam!

Eevuli