Pitkästä aikaa päätin leipoa kääretorttua. Täytteestä halusin minttuisen ja raikkaan, joten päädyin käyttämään MarianneCrushia joka sopi täytteeseen mainiosti.
MARIANNE-KÄÄRETORTTU
pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita kevyesti. Paista 200 asteessa n. 8 minuuttia. Aseta leivinpaperi pöydälle ja ripottele siihen sokeria. Kumoa jäähtynyt torttupohja leivinpaperin päälle.
täyte:
2 dl kuohukermaa
1/2 prk maitorahkaa (käytin Ehrmania)
1 pss MarianneCrushia
1 prk Piltti kuningatarsosetta
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon maitorahka sekä MarianneCrush. Levitä kumotun torttupohjan päälle ensin kuningatarsose ja sitten kermatäyte. Rullaa torttu leivinpaperin avulla kääröksi ja leikkaa molemmila sivuilta pienet reunapalat pois. Anna vetäytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.
4 kommenttia:
i am going to try this!
hope you like it ;)
Kokeilin tätä eilen (tosin ilman kuningatarsosetta) ja tuli todella hyvää! Kiitos mahtavasta ohjeesta, kirjoitin ylös ja aion varmasti leipoa pian uudelleen! :)
Tein tätä, mutta vaihdoin kuningatarsoseen pakastemansikoihin. Namsk! :)
Lähetä kommentti