maanantai 12. tammikuuta 2009

Kana-riisivuoka (jääkaapintyhjennysvuoka)

No eipä tästä enää kokkaaminen paljoa voi helpottua. Tämän ruoan idea on, että saadaan tyhjennettyä jääkaappia ja samalla hyvää ruokaa. Itse käytin kasviksina porkkanaa ja sipulia, mutta joukkoon menisi hyvin esim. kukkakaali, paprika, ananas ja mitä sieltä jääkaapista nyt sattuu löytymään.
Vannoutuneena herkuttelijana lisäsin vuoan joukkoon yhden ruokakerman, mutta nesteenä voi toki käyttää pelkkää kanalientä niin saa kevyempää, enemmän risoton tyyppistä ruokaa. Ruoan helppous johtuu siitä, että kaikki aineet lisätään vuokaan raakana, niin kanat kuin riisitkin ja sitten vaan odotellaan. Joten sovella oma jääkaapintyhjennysvuokasi tästä: :)


KANA-RIISIVUOKA (4-6 annosta)

n. 300 g (hunajamarinoituja) broilerin fileesuikaleita
2, 5 dl (jasmin)riisiä
4 porkkanaa
1 sipuli
(1/3 pkt Koskenlaskija voimakasta)
4 dl vettä
2,5 dl ruokakermaa
1 kanaliemikuutio
pinnalle punaista Emmental-raastetta

Kuori ja pilko kasvikset ja sekoita ne uunivuokaan riisin, broilerin suikaleiden ja kuutoidun koskenlaskija-juuston kanssa. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita siihen kanaliemikuutio (halutessasi voit maustaa vuokaa myös esim. currylla, paprikajauheella ja valkosipulilla).

Ainekset vuokaan...

...neste ja juustoraaste pinnalle ja uuniin. :)

Kaada päälle kanaliemi ja ruokakerma sekä ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa n. 1 tunti. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

9 kommenttia:

ChiliäJaSuklaata kirjoitti...

Taisi olla Koskenlaskijassa jotain taikaa, koska tää ruoka maistu myös muuten melko nirsolle miehelleni. Annos oli kuulemma vaan liian pieni, olis menny santsilautanenkin. :D Itse jätin tästä juustoraasteen pois ja käytin marinoimattomia broilerinsuikaleita, jotka itse maustoin. Seuraavalla kerralla ajattelin lisätä vielä ananasta. Nam!

Kaisa kirjoitti...

Kiva kuulla että maistui! Ja Koskenlaskijassa on tosiaan jotain taikaa.. Itse lisäilen sitä nykyisin ihan perusmakaronilaatikkoon ja tällaisiin mukaviin uuniruokiin. Herkuttelemisiin! :P

Anonyymi kirjoitti...

Voiko jasmiiniriisin korvata tummalla riisillä vai onko jasmiiniriisin ja tummanriisin kypsymisessä jotakin oleellista eroa ettei voi noin vaan vaihtaa? :) Ihana ohje!!

Mixuman10 kirjoitti...

Löysin Kaisa sun blogisi, oon joskus tehnyt vastaavaa, mut tämä sun ruokaohje on parempi. Vielä en oo maistanut, koska on uunissa vielä 50 minuuttia. Sitä vaan mietin miksei kanaa ja riisiä tarvinnut esi valmistaa.

Mixuman10 kirjoitti...

Löysin Kaisa sun blogisi, oon joskus tehnyt vastaavaa, mut tämä sun ruokaohje on parempi. Vielä en oo maistanut, koska on uunissa vielä 50 minuuttia. Sitä vaan mietin miksei kanaa ja riisiä tarvinnut esi valmistaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ei kai tuo annos tiedä kypsyykö se levyllä vai uunissa, hyvää toki on.

Unknown kirjoitti...

Todella kiva tehdä ja hyvää arkiruokaa. Lisäsin valkosipulia ja kermaksi 3-sipulinkerman.

Anonyymi kirjoitti...

Millä tasolla uunissa paistetaan? :)

Unknown kirjoitti...

Plus papuja, herkkusieniä, ananaspaloja, maissia.... kaikkea mitä kaapeista löytyy. Hyvää!