lauantai 3. marraskuuta 2007

Naanleivät ja valkosipulilevite

Tervetuloa Asta ja Jasu! =)
Eli hämeenlinnalaiset kunniavieraamme saapuvat taas ja tottakai pöytä laitetaan notkumaan herkuista. Luvassa on intialaista ruokaa, tämän naanleipien reseptin olen saanut Eevalta ja valkosipulilevitteen ohje reseptiarkistooni on tullut äidiltä.



Naanleivät

Taikinajuuri:

1 dl maitoa
1 1/2 dl maustamatonta jogurttia
2 dl vehnäjauhoja
1/2 ps (2 tl) kuivahiivaa
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa

Lisäksi:

1 kananmuna
3 1/2 dl vehnäjauhoja
25 g margariinia

Sekoita maito ja jogurtti. Lämmitä seos 42 asteiseksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita maito-jogurttiseokseen. Anna taikinajuuren kohota lämpimässä paikassa 20 minuuttia.
Lisää taikinaan kevyesti vatkattu muna, sulatettu margariini ja vehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja muotoile pyöreiksi leiviksi. Nosta leivät leivinpaperin päälle, kohota 10 minuuttia ja paista 225 asteessa 8-10 minuuttia. Peitä kuumat leivät liinalla ja tarjoa lämpimänä.

Valkosipulilevite

1 rasia Oivariinia (pehmeästi levittyvä)
1 prk (200 g) maitorahkaa
1-2 valkosipulin kynttä (jos tykkää tujummasta, laittaa enemmän...)
(1 prk raejuustoa)
(persiljaa)

Sekoita huoneenlämmössä pehmennyt Oivariini ja maitorahka keskenään. Purista joukkoon valkosipuli ja halutessasi purkillinen raejuustoa sekä persilja. Sekoita tasaiseksi ja laita jääkaappiin maustumaan mielellään yön yli.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Helouu.
Intialaisesta ruoasta kiinnostuneena näyttää aika hyvältä. Voisi kokeillakin.
Sivut on kivat, keep it going.
-Niina

Anonyymi kirjoitti...

Moikka Kaisuli!
Tulee ihan ikävä ärkkärin aikoja kun vaihdeltiin innoissamme reseptejä toistemme kanssa:D. Hauska oli huomata, että miun naan-leipäreseptikin oli päässyt komistamaan siun hienoja sivuja. Nyt oli kerrankin aikaa tutustua tänne siun kokkausmaailmaan kunnolla ja hyvältä näyttää. Nyt mie en sit tarvii keittokirjaa ollenkaan kun tuun vaan aina tänne ja katon mitä sie oot tehny:D.
Go Kaisa!

Kaisa kirjoitti...

Heips Eeva!

Kiva, jos sivuista on sullekin iloa!! Tuo naanleipäresepti on kyllä muuten ihan parasta naanleipää, lisää reseptivinkkejä otetaan edelleen vastaan. ;) Vaikka niitä kevyempiä nyt vaihteeksi.

Anonyymi kirjoitti...

Tohon levitteeseen kun laittaa oivariinin ja maitorahkan lisäksi 2 valkosipulin kynttä, chiliä ja paprikamaustetta sekä curryä niin hyvää tulee. kun yhdistää ensin mausteet ja oivariinin niin voi jättää hieman mausteista oivariinia ja sekoittaa siihen öljyä ja sivellä sillä leivät ennen paistamista! Nam

Kaisa kirjoitti...

Kuulostaapa hyvältä, testaankin seuraavalla kerralla. Kiitos vinkistä! :)