torstai 7. kesäkuuta 2007

Pizza bolognese



Pizzoja tulee tehtyä aika usein. Yritän pienillä valinnoilla tehdä syömisistämme terveellisempiä, niinpä pizzapohjaankin "piilotan" usein desin ruisjauhoja, ei yhtään hullumman makuistakaan tämä terveellisempi pohja! Toisaalta.. tähän se terveellisyys sitten loppuukin, koska tämän pizzan täytteeseen tulee kermaa.

Pizzapohja

2 dl vettä
1 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
n. 1/2 pussillista kuivahiivaa (2-3 tl)
2 rkl öljyä tai culinessea

Bolognesetäyte

n.3oo g naudan paistijauhelijaa
1 prk tomaattipyrettä
3 rkl Hot ketsuppia
1/2 lihaliemikuutio
n. 1 dl ruokakermaa (voi tehdä veteenkin)
1-2 valkosipulin kynttä
pizzamaustetta

Pohjan päälle 1 prk tomaattipyrettä
Pizzan päälle Emmental-raastetta

Pohja:
Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja lisää suolalla maustetun lämmitetyn veden joukkoon. Vaivaa tasaiseksi, lisää loppuvaiheessa öljy/margariini. Anna taikinan turvota täytteen valmistuksen ajan.

Täyte:
Ruskista jauheliha, lisää joukkoon tomaattipyre, puolikas lihaliemikuutio, kerma sekä mausteet. Anna hautua hetki miedolla lämmöllä.

Läpyttele pohjasta yksi iso pizza tai kaksi pienempää pyöreää pizzaa. Levitä pohjan päälle tomaattipyre sekä bolognese kastike ja lopuksi Emmental-raaste.

Paista n. 225 asteessa n. 15 min tai niin kauan kunnes juusto on hiukan ruskistunut.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pitänee kokeilla. En tiennytkään et oot käyttäny ruisjauhoja pitsan pohjassa.

Kaisa kirjoitti...

Moikka "Anonyymi" :)

Joo, siis itseasiassa se idea lähti siitä kun Rossossa on sellaisia pizzoja joissa on ruisjauhoja ja varsin maistuvia ovat. Sen ruisjauhon kanssa ei vaan kannata "innostuu" liikaa, eli n. 1/4 ruista riittää.