sunnuntai 10. kesäkuuta 2007

Kinkku-ananas pannupizza


Tämä pizza on sen verran tuhtia purtavaa, että salaatin kera tarjoiltuna täyttää vatsan vaikka neljältä ruokailijalta.

Pannupizza

pohja (ohje Pirkka):

2 dl vettä
3 tl Pirkka-kuivahiivaa
1 tl sokeria
3/4 tl suolaa
n. 4 dl Pirkka-vehnäjauhoja

Täyte:
1 prk tomaattipyrettä
Mexican-ketsuppia
1 tlk ananasta
saunapalvikinkkua
punaista Emmental 17% raastetta
pizzamaustetta

Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Lisää joukkoon sokeri, suola ja pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Alusta loput jauhot vähitellen. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Läpyttele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjalle tomaattipyre ja tämän päälle vielä reilusti ketsuppia. Lado kinkkuviipaleet pohjan päälle, tämän jälkeen ananakset ja lopuksi juustoraaste. Paista pizzaa 250 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 15 min. Ripottele päälle pizzamaustetta.

Ei kommentteja: