lauantai 6. kesäkuuta 2009

Parsakaaligratiini

Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä itse parsakaaligratiinia ja selailin netistä erilaisia ohjeita. Lopuksi kuitenkin päädyin tekemään gratiinikastikkeeksi perinteisen vaalean kastikkeen sillä erotuksella että maidon tilalla käytin Ruoka Floraa (15 %). Parsakaaligratiini toimi hyvin kasvislisukkeena, suosittelen!


PARSAKAALIGRATIINI

1 parsakaali (n. 250-300 g)
3 rkl Flora Culinessea
2 rkl vehnäjauhoja
1 prk (2,5 dl) Ruoka Floraa
mustapippuria
aromisuolaa

pinnalle: Emmental-Mozzarella -juustoraastetta

Keitä pilkottua parsakaalia hetkisen (n. 5 min) että se kypsyy hiukan. Kaada parsakaali voideltuun uunivuokaan. Valmista kastike sekoittamalla kattilassa Culinesse ja jauhot miedolla lämmöllä tasaiseksi massaksi ja lisäämällä joukkoon Ruoka Flora. Sekoita kastiketta koko ajan ja anna kiehahtaa niin että se suurustuu. Mausta kastike mustapippurilla ja aromisuolalla. Kaada kastike parsakaalin päälle ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista uunissa 225 asteessa n. 30 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin värin.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Blogisi on aika juustoinen... :-)

Kaisa kirjoitti...

Hyvä huomio, juu kyllä juustoa olla pitää. :)