lauantai 20. lokakuuta 2007

Mokkakakku

Suurin osa Joensuulaisista tietää varmaankin Houkutuksen Mokkahovi-kakun, aivan taivaallista herkkua. Astan kannustamana lähdin kehittelemään omaa "Mokkahovia". Selailin erilaisia mokkakakkuohjeita ja sovelsin niistä Houkutuksen Mokkahovi mielessäni oman version. Lopputulos oli varsin pehmeän makuista mokka-juustokakkua. Kakku on tehty halkaisijalta 20 cm vuokaan. Jos maltat, anna tämän kakun maustua jääkaapissa yön yli.



Mokkakakun päällä on tuorejuustosta ja kermavaahdosta tehty vaniljainen kuorrute. Kahvipapukaramelleja voi ostaa ainakin Karkkiset-karkkikaupasta.



Kakun sisällä myöskin tuorejuusto-kermatäyte, jota on maustettu kahvilla.

Mokkakakku

Pohja

2 munaa
3/4 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 rkl vehnäjauhoja
1 1/2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon ja sekoita varovasti sekaisin puuhaarukalla. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, paista 200 asteessa keskitasolla noin. 10 minuuttia.

Kostutus

n. 1 dl sokeroitua kahvia

Täyte ja kuorrutus

2 liivatelehteä
1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
3 tl vanilja sokeria
3 rkl sokeria
3 rkl kahvia
2 tl pikakahvijauhetta

Koristeeksi

Kahvipapukarkkeja ja kaakaojauhetta

Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja lisää siihen sokeri ja vanilja sokeri. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.

Ota kuorrutusta varten kulhoon n. puolet tuorejuustosta ja puolet kermavaahdosta ja sekoita ne lusikalla keskenään.

Lämmitä kahvi kuumaksi (esim. mikrossa) sekoita siihen pikakahvijauhe ja kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet (purista ylimääräiset vedet niistä pois). Lisää jäljelle jääneeseen tuorejuustoon hiukan jäähtynyt kahvi-liivateseos ja kermavaahto vähitellen lisäten.

Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahtia. Asettele pohjalevy tarjoiluvadille, voit suojata tarjoiluastian reunat laittamalla kakun alle leivinpaperi- tai folioliuskoja. Kostuta pohja puolella desillä sokeroitua kahvia ja levitä pohjan päälle paksukerros kahvi-tuorejuusto-kermavaahtotäytettä. Aseta toinen kakkulevy päälle ja kostuta. Levitä tuorejuusto-kermakuorrute pinnalle. Siivilöi kakun päälle kaakaojauhetta ja koristele kahvipapukaramelleilla. Anna vetäytyä jääkaapissa yön yli.

Ei kommentteja: