lauantai 20. lokakuuta 2007

Kebakoita, mausteisia lohkoperunoita ja dippikastiketta

Minulla on jo pitkään ollut mielessä, että haluaisin kokeilla tehdä kebakoita, eikä nämä nyt sen kummempia olleet tehdä kuin lihapullatkaan, itseasiassa nopeampia. Selailin ohjeita ja Pirkalta löytyi yksinkertainen resepti. Mausteita laitoin vähän reilummalla kädellä. Lohkoperunat ja tulinen dippi sopivat kebakoiden kaveriksi mainiosti ja paistaminen uunissakin onnistui yhtäaikaa, kun perunoille antoi varaslähdön.




Mausteiset lohkoperunat

1 kg perunoita
2 rkl oliiviöljyä
1 tl chilimursketta
2 tl yrttisuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1/2 tl cayannepippuria

Kuori, pese ja kuivaa perunat huolellisesti. Laita ison kulhon pohjalle oliiviöljy ja mausteet ja sekoita tasaiseksi. Leikkaa perunat kahdeksaan osaan lohkoiksi. Lisää aina peruna kerrallaan öljy-mausteseoksen ja sekoita hiukan, näin saat mausteet levittymään tasaisesti kaikkiin perunoihin. Levitä perunat uunipellille leivinpaperin päälle ja laita paistumaan uuniin keskitasolle 225 asteeseen n. 40 minuuttia tai kunnes perunoiden pinnassa on kauniin ruskea väri.


Kebakot


500 g naudan jauhelihaa
1 kananmuna
1 tl yrttisuolaa
3 tl sipulijauhetta
1 - 2 rkl sinappia
muutama tippaa valkosipulitabascoa
mustapippuria myllystä
1/2 tl cayennepippuri

Sekoita mausteet kananmunan sekaan ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen jauheliha. Muotoile jauhelihasta kostutetuin käsin kahdeksan kappaletta noin. 10 cm pituisia tankoja ja työnnä niihin vedessä liotetut varrastikut. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.


Lohkoperunoiden ja kebakoiden paistaminen yhtäaikaa

Jos teet perunoita kebakoiden kanssa, paista perunoita 225 keskitasolla 30 minuuttia, tämän jälkeen laske uunin lämpö 200 asteeseen, siirrä perunat alatasolle ja kebakot keskitasolle, jatka paistamista n. 20 minuuttia kunnes perunat ja kebakot ovat kypsiä.

Dippikastike

1 prk kermaviiliä
n. 1/2 dl kevytmajoneesia
n. 1 rkl hot ketsuppia
n. 1/2 rkl sinappia
n. 3 tl paprikajauhetta
n. 7 tippaa valkosipuli tabascoa
n. 1/2 tl cayannepippuria
n. 1 rkl Pirkka tex mex maustesekoitusta

Lisää kermaviilin joukkoon majoneesi ja muut mausteet. Anna vetäytyä jääkaapissa noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja: