tiistai 28. lokakuuta 2008

Jauhelihapiiras

Mietiskelin eilen mitä tekisin jääkaapissa odottelevasta jauhelihasta ja blogeja selaillessa huomasin, että Marie oli juuri tehnyt tällaista varsin herkullisen oloista piirakkaa. Kaikkea piiraaseen tulevia aineksia ei kaapeista löytynyt, joten sovelsin tapani mukaan. Itseasiassa tämä piiras on kuin jauhelihapasteijat, mutta nopeampi tehdä, täytteeksi tietty voi valita omat lempiainekset. Ei siis taaskaan mitään keventäjän ruokaa, mutta esimerkiksi salaatin kanssa tämä on ruokaisa lounas.

Ja ainiin, uskomatonta mutta totta on se että riisiä ei tarvitse milläänlailla esikypsentää täytettä tehdessä. =)


JAUHELIHAPIIRAS

pohja: 

1 1/2 dl ruokaöljyä
1 1/2 dl vettä
1/ 2 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja

täyte:

400g jauhelihaa
mustapippuria
aromisuolaa
valkosipulirouhetta
3/4 dl hotketsuppia
sipulijauhetta

2dl voimakkaan makuista juustoraastetta (esim. punaleima-Emmental)
1 dl ruokakermaa
1/2 dl kypsentämätöntä riisiä
1 kananmuna

Pinnalle: voitele kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä

Valmista pohja: Mittaa ainekset kulhoon ja vaivaa taikina tasaiseksi. Laita jääkaappiin odottamaan kunnes täyte on valmis.

Ruskista ja mausta jauheliha, lisää viimeisenä ketsuppi, tarkista maku. 
Riko kulhoon muna ja lisää ruokakerma. Lisää riisinjyvät, juustoraaste sekä paistettu jauheliha ja sekoita.

Kauli taikina leivinpaperilla pellin kokoiseksi levyksi. Jaa täyte keskelle taikinaa toisesta reunasta toiseen reunaan. Jätä sivuille yhtä paljon taikinaa. Käännä taikinasivut täytteen päälle keskelle ja kumoa piiras niin että reunat jäävät alle. Voitele munalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.

Ei kommentteja: