lauantai 5. huhtikuuta 2008

Kalkkuna-voileipäkakku

Testasin Marielta saadun vinkin mukaan voileipäkakun leivän leipomista itse. Hyvää oli, joten aion jatkossakin pysyä tällä leivän itseleipomislinjalla. Marien ohjeessa leipään laitetaan yksi seitsemän gramman pussi kuivahiivaa, ainakin Pirkan kuivahiivapussit ovat 11 grammaisia, joten itse laitoin tuon 11 grammaisen pussin kokonaan, en sitten tiedä, olisiko vähempikin riittänyt. Kopion valmistusohjeen suoraan Marielta tähän.
Rupesin tähän kakku-urakkaan pitkän työpäivän ym. kaupungilla juoksemisten jälkeen kello 19 illalla, samassa rytäkässä taiteilin tuon mokkakakunkin, joten täytyy sanoa että ei ollut paras inspis päällä enää tuossa kello kymmenen aikaan kakunkoristeluvaiheessa. Kakun pitäisi muutenkin antaa vetäytyä seuraavaan päivään, mutta kun kakku tuli nyt vain omiin tarpeisiin, niin toki sitä piti päästä mättämään jo samana iltana. :)



Voileipäkakun leipä

0, 75 dl vettä
2 dl maitoa
1/2 dl ruokaöljyä
1 pss kuivahiivaa
noin 6 dl vehnäjauhoja
1 tl paprikajauhetta
1 rkl sipulijauhetta
1-2 rkl pizzamaustetta
3/4 tl suolaa
1 rkl sokeria

Mittää kulhoon vesi ja maito. Kuumenna reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää suola ja sokeri ja kuivahiiva. Lisää ruokaöljy ja mausteet. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 min. Kumoa taikina pöydälle johon on siroteltu hieman jauhoja. Vaivaa vielä hetki. Laita vuoan pohjalle leivinpaperi. Taputtele taikina huolellisesti ja tasaisesti vuokaan. Peitä liinalla ja anna kohota noin 45 minuuttia.

Paista leipää 175 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti, pyöräytä tarvittaessa vuoan reunan ympäri veitsellä tai lastalla ja kumoa leipä ritilälle jäähtymään.



Tyyppi otti ja kohosi. :)


täyte:

1 pss (300 g) kalkkunasuikaleita
2 dl vispikermaa
1 maustekurkku
1 punainen paprika
1 prk (250g) raejuustoa
1 prk (250g) maitorahkaa (käytin Ehrmania)
100g Taco-tuorejuustoa
2 tl sitruunamehua
5 cm pätkä sinappia
ripaus suolaa
1 rkl sokeria
1 dl persiljasilppua
(1 valkosipulin kynsi)

Kostutukseen 2 1/2 dl vettä + 1/2 kanaliemikuutio

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka, raejuusto ja pippurituorejuusto. Pilko paprika ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Lisää mausteet, persilja, sinappi, sitruunamehu ja puristettu valkosipuli. Kostuta pohja 1/3 kanaliemellä. Levitä puolet täytteestä ja puolet kalkkunasuikaleista pohjan päälle. Nosta seuraava kerros leipää päälle ja kostuta kanaliemellä. Levitä loput täytteestä ja loput kalkkunasuikaleet. Nosta kansi päälle ja kostuta lopulla kanaliemellä.



Mikäli maltat, kiedo täytetty leipä kelmuun ja laita voileipäkakku samaan vuokaan missä leipä on paistettu ja anna vetääntyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

kuorrutus:

vajaa 1 prk (400 g) sulatejuustoa

Kuorruta leipä sulatejuustolla, tarvittaessa voit notkistaa juustoa maitotilkalla. Koristele haluamallasi tavalla.



2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Celulite, I hope you enjoy. The address is http://eliminando-a-celulite.blogspot.com. A hug.

Unknown kirjoitti...

hei ja moi :) nyt tarvii kysyä mistä oot löytänyt kalkkunasuikaleita siis pussin? tarvisin sunnuntaiks ja en löydä mistään!!