keskiviikko 23. huhtikuuta 2008

Suolapähkinä-suklaakakku

Juu, tiedetään tiedetään. Minulla on menossa kevyt kevät ja sitäpaitsi parasta aikaa minun pitäisi olla huiskimassa remppahommissa. No mutta nythän kävi niin, että eilen illalla rupesi paleltamaan ja tänä aamuna kuumemittari näytti liian lämpimiä lukemia. Pakko levätä siis. Lupasin itselleni pitää sairastelupäivän, ei ainuttakaan stressiä aiheuttavaa hommaa. Lepo rupesikin pian tepsimään ja iltaa kohden olo parani huomattavasti. Onneks on olemassa sellainen sääntö, että sairaana saa syödä ihan mikä vaan maistuu. Ja minulle maistui tällainen suolapähkinä-suklaakakku. Jos haluat huippusuklaisen kakun niin lisää vaan rohkeasti taikinan sekaan suklaapalasia, esimerkiksi taloussuklaata.

Ja huomenna jatkuu remppahommat, joten palataan taas kun tilanne ei ole päällä. :)


SUOLAPÄHKINÄ-SUKLAAKAKKU

2 kananmunaa
2 dl sokeria

90 g (n. 1 dl) Flora culinessea

2 dl vehnäjauhoja
1 dl kokojyväsämpyläjauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
1 dl suolapähkinöitä

1 dl 7% kasvirasvavalmistetta (tai kermaa tai maitoa)

1 nougat-toffeepatukka (esim. Pirkka) tai Mars-patukka, tai lempisuklaatasi

Koristeluun suklaata ja suolapähkinöitä

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää joukkoon Flora Culinesse. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja pähkinät ja viimeisenä kasvirasvavalmiste.

Kaada puolet taikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan ja ripottele taikinan päälle pilkottu suklaa ja lisää päälle loput taikinasta. Paista 175 asteessa noin 40 minuutttia.


Kakun sisällä piileskelee suklaayllätys.

Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä, koristele sulatetulla suklaalla ja suolapähkinöillä.

Ei kommentteja: