maanantai 24. maaliskuuta 2008

Raparperi-sacherkakku

Olimme perjantaina herkuttelemassa pääsiäisruoilla Halosessa ja minä lupauduin valmistamaan meille jälkkäriksi raparperi-sacherkakun. Kakku on tehty Pirkan reseptillä, joten kopioin ohjeen suoraan tähän. Kakku oli ihan hyvää sellaisenaan, mutta parhaiten se toimii kahvin tai teen kanssa nautiskeltuna. Leivoin ja täytin kakun edellisenä päivänä ja kuorrutin pari tuntia ennen kakun "korkkaamista". Maut tulivat mielestäni parhaiten esille kahden päivän vetäytymisen jälkeen.



RAPARPERISACHERKAKKU

(20 annosta, à 80 g)

pohja:
3 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g leivontamargariinia
2 dl maitoa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta (tummaa)
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

Kostutus:
1 dl omenatäysmehua

Täyte:
1 1/2 dl vispikermaa
1 tl vanilliinisokeria
1 pkt (350 g) Pirkka-raparperisosetta
1 1/2 rkl sitruunamehua
1/4 tl kanelia

Kuorrutus:
1/2 dl vispikermaa
150 g tummaa leivontasuklaata (Fazer)
1 rkl voita

Koristeeksi:
valkosuklaarouhetta (Fazer)

1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata rasva ja kaada joukkoon maito. Lisää rasvaseos muna-sokerivaahtoon.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Vältä turhaa sekoittamista.

3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (3 l) kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

4. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjalevy omenatäysmehulla.

5. Vaahdota kerma ja mausta se vanilliinisokerilla.

6. Mausta raparperisose sitruunanmehulla ja kanelilla. Levitä puolet soseesta pohjalevylle.Levitä raparperisoseen päälle puolet kermavaahdosta.

7. Kostuta ja täytä toinen väli samoin. Nosta kansilevy päälle ja kostuta myös se. Peitä kakku kelmulla. Siirrä kakku kylmään kostumaan ja pane esimerkiksi leikkuulauta painoksi kakun päälle. Anna kostua mielellään yön yli.

8. Kuumenna kerma juuri ja juuri kiehumapisteeseen pinnoitetussa kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja paloittele suklaa kerman joukkoon. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi voi. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja päälle. Koristele halutessasi valkosuklaarouheella.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Olen itsekin tehnyt tätä kakkua rippijuhliin, synttäreille yms. Suosio on valtava ja mikä parasta, kakku on tosi helppo tehdä. Kannattaa tehdä pohja 2 päivää ennen, täyttää 1 päivä ennen juhlia ja kuorrutus vasta juhla-aamuna.