torstai 6. joulukuuta 2007

Suklaa-vadelmatäytekakku

Kuuleeko Lehmon poppoo: Nyt kakkulusikat ojoon! :)

Olemme menossa tänään itsenäisyyspäivän ruokailulle Lehmoon ja viemisiksi leivoin tällaisen suklaa-vadelmatäytekakun. Idean kakkuun sain Pirkan vadelmasacherista.



Suklaa-vadelmatäytekakku

Pohja:

2 kananmunaa
2 dl sokeria

150 g margariinia

3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta

1 dl ruokakermaa

Kostutus:

n. 1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Täyte:

2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
1 tl vanijasokeria
n. 1, 5 dl vadelmahilloa

Kuorrutus:

1 levy Taloussuklaat
n. 0,75 dl kermaa
n. 3 rkl vadelmahilloa

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää joukkoon sulatettu ja jäähdytetty margariini. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja viimeisenä kerma.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (käytin halk. 20 cm), paista 175 n. 45 minuuttia. Peitä vuoka tarvittaessa paiston loppuvaiheessa leivinpaperilla.

Vaahdota ja mausta kerma täytettä varten valmiiksi.

Kumoa jäähtynyt kakku ja halkaise kolmeen osaan. Jos käytät isompaa vuokaa kun 20 cm, voi kakun halkaista kahteen osaan.

Kasaa kakku tarjoiluastialle jonka reunat on suojattu leivinpaperiliuskoilla. Kostuta pohja maidolla ja levitä sen päälle ensin vadelmahilloa, sitten kermavaahtoa. Lisää toinen kerros, kostuta ja täytä samoin, kostuta myös päällimmäinen kakkulevy. Jos käytät irtopohjavuokaa, voit kasata kakun sen sisään. Laita lopuksi vuoan pohjalevy kakun päälle ja aseta pohjalevyn päälle jokin paino, että saat kakun pinnasta tasaisen.

Ota koristelua varten pari riviä suklaalevystä sivuun ja pilko ne rouheeksi. Sulata loppusuklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Kun suklaa on sulanut, sekoita joukkoon kerma ja vadelmahillo. Sekoita kastike tasaiseksi ja anna jäähtyä hiukan.
Kaada kastike ohuena nauhana kakun päälle, nostele lastallla sitä myös kakun reunoille. Koristele kakku ruokalusikan avulla suklaalastuilla. Anna kakun maustua jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja: