torstai 10. syyskuuta 2009

Kinkkuvoileipäkakku

On taas tovi vierähtänyt edellisen reseptin kirjoittamisesta. Nyt ilmoitankin että jatkossa reseptejä tulee luultavasti harvemmin, meille syntyi tyttövauva ja täällä keskitytään nyt esikoisen hoitoon. :)
Tässä perusohjeella tehty kinkkuvoileipäkakku jolla herkuttelimme ristiäisissä. Koristeluihin sain idean Hellapoliisin sivuilta, helppoa ja näyttävää.


KINKKUVOILEIPÄKAKKU

Leipä:

0, 75 dl vettä
2 dl maitoa
1/2 dl ruokaöljyä
1 pss kuivahiivaa (11 g)
noin 6 dl vehnäjauhoja
1 tl paprikajauhetta
1/2 dl kuivattua sipulirouhetta
1-2 rkl pizzamaustetta
1 tl suolaa
1 rkl sokeria

Mittää kulhoon vesi ja maito. Kuumenna reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää suola ja sokeri ja kuivahiiva. Lisää ruokaöljy ja mausteet. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 min. Kumoa taikina pöydälle johon on siroteltu hieman jauhoja. Vaivaa vielä hetki. Laita vuoan pohjalle leivinpaperi. Taputtele taikina huolellisesti ja tasaisesti vuokaan. Peitä liinalla ja anna kohota noin 45 minuuttia.

Täyte:

300 g kinkkusuikaleita
1 maustekurkku
1 punainen paprika
1 prk (250g) raejuustoa
200g ruohosipulituorejuustoa
4 cm pätkä sinappia
1 dl persiljasilppua
notkistamiseen maustamatonta jogurttia

Kostutukseen 2 1/2 dl - 3 dl vettä + 1/2 kanaliemikuutio

Pilko kinkku, kurkku ja paprika. Lisää muut aineet sekaan ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kuorrutus

200g maustamatonta tuorejuustoa
100 g maustamatonta sulatejuustoa

Sekoita juustot keskenään ja levitä tasaisesti kakun pinnalle. Koristele haluamallasi tavalla.


4 kommenttia:

Makea maa kirjoitti...

Paljon onnea esikoistytöstä!

Kylläpä kakku näyttää herkulliselta! Tekisi mieleni maistaa :P

Carita kirjoitti...

Herrrrrkullisen näköinen luomus! Upeat värit =o)

Anonyymi kirjoitti...

Siis eikö tätä paisteta ollenkaan?

Eija kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.