maanantai 7. heinäkuuta 2008

Peruna-jauhelihanyytit

Eilen oli kylmä ja sateinen päivä (taas), joten päätin viettää kesälomapäivää testaamalla jotain reseptiä, mitä en ole aikaisemmin kokeillut. Tein Pirkan ohjeella peruna-jauhelihanyyttejä. Ihan mukavaa pientä suolaista purtavaa, sanoisin näiden olevan jauhelihapasteijan ja jauhelihapiiraan välimuotoja. Jos tekisin nyt uudelleen, tekisin täytteestä tulisemman ja mukaan voisi laittaa vaikkapa tuorejuustoa tuomaan mehevyyttä.


PERUNA-JAUHELIHANYYTIT, 24 annosta

Taikina:
1 dl perunasosejauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
200 g kylmää margariinia
2 dl kylmää vettä

Täyte:
1 dl puuroutuvaa riisiä
1 sipuli
1/2 rkl öljyä
250 g jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl pizzamaustetta
1/2 tl paprikajauhetta
1/4 tl mustapippuria
1/4 tl chilijauhetta
3 dl juustoraastetta
1 kananmuna
1 dl persiljaa

1. Sekoita perunamuusijauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää joukkoon paloiteltu margariini ja nypi se taikinaan kunnes seos on ryynimäistä. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Pane taikina jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

2. Keitä riisi kypsäksi miedosti suolalla maustetussa vedessä. Kaada siivilään ja huuhdo kylmällä vedellä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulikuutioita hetki öljyssä.

3. Lisää jauheliha pannulle ja anna sen ruskistua. Mausta suolalla, pizzamausteella, paprikalla, mustapippurilla ja chilijauheella. Jäähdytä seos.

4. Sekoita riisin joukkoon jauhelihaseos, juustoraaste, muna ja hienonnettu persilja.5. Pyöritä taikinasta tanko ja jaa se 24 osaan. Pyörittele palat palloiksi ja kauli ne pyöreiksi levyiksi. Nosta levyt voidellulle muffinssipellille tai paperivuokiin. Lusikoi noin 2-3 rkl täytettä levyille. Nosta taikinalevyjen reunat ylös ja ummista nyyteiksi.

6. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Nosta kaulitut levyt vuokiin.

Täytä.

Ja nipistä kiinni.

Ei kommentteja: