Tässä on kinkkuversio aikaisemmasta jauheliha-tomaattipiiraasta. Pohjassa vähensin hiukan tuota jauhojen määrää ja lopputulos oli entistäkin parempi.
Täyte oli hyvin "kotoisen makuinen". Seuraavan kerran kokeilen tähän aurajuustoa, koska jotain lisämakua tämä ehkä kaipasi. Rucola sopi tosi hyvin piiraan kanssa.
Kinkkupiiras
Pohja:
125g margariinia
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
reilu 1 dl Emmental-raastetta
1/2 tl suolaa
1/2 dl kylmää maitoa
Nypi huoneenlämpöisen margariinin joukkoon vehnäjauhot. Lisää muut aineet, viimeisenä maito. Vältä turhaa vaivaamista, ettei taikina sitkisty. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille, pistele haarukalla. Esipaista pohjaa 200 asteessa n. 8 minuuttia.
Täyte:
1 prk valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
Pohja:
125g margariinia
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
reilu 1 dl Emmental-raastetta
1/2 tl suolaa
1/2 dl kylmää maitoa
Nypi huoneenlämpöisen margariinin joukkoon vehnäjauhot. Lisää muut aineet, viimeisenä maito. Vältä turhaa vaivaamista, ettei taikina sitkisty. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille, pistele haarukalla. Esipaista pohjaa 200 asteessa n. 8 minuuttia.
Täyte:
1 prk valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
Emmental-juustoraastetta
n. 200 g kevyt kinkkukuutioita
ananaspaloja
mustapippuria
paprikajauhetta
yrttisekoitusta
suolaa
kananmuna
Valuta tomaattimurska ja lisää esipaistetun pohjan päälle. Levitä tomaattimurskan päälle kinkkukuutiot, ananaspalat ja hiukan juustoraastetta.
Sekoita Creme Fraichen sekaan mausteita makusi mukaan ja kananmuna. Kaada seos kinkkusuikaleiden päälle, ripottele lopuksi pinnalle juustoraastetta. Paista 175 asteessa 25-30 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi rucolan ja kirsikkatomaattien kera.
6 kommenttia:
Eilen saatiin uuni kytkettyä seinään.. taidampa kokeilla tänään jotain siun herkuista!! :)
Onnea uuden uunin johdosta! Tuuhan sitte heti kertomaan mitä teit :). Söin muuten juuri tuota eilistä kinkkupiirasta ja se on mielestäni maukkaampaa kylmänä. Samaa sanoi muuten Päivi jauhelihapiiraasta.
huomenta!
Tein eilen tolla siun pohjalla kinkkipiirasta ja aivan samaa sanoin kotona, et viileenä parempaa!!! toi pohjan ohje on kyl tosi hyvä, ei ollu yhtään rasvaisen tuntuinen.. nam!
Teinpä tänään vielä tätäkin ja hyvvee tuli! Tuo täyte oli kyllä oikein maistuva ja helppotekoinen. :)
muuten hyvää, mutta mulla jäi ananakset jääkaappiin laittamatta kun sitä ei sit erikseen enää reseptissä mainittu :( unohdin:`/
Kiitos huomautuksesta, lisäsin ananaspalat myös tekovaiheeseen, siellä se oli tosiaan jäänyt mainitsematta!
Lähetä kommentti