Kappas, leipä pääsi loppumaan. Leivoin tällaisia kauraisia sämpylöitä Sunnuntai-jauhopaketin kyljessä olevan reseptin mukaisesti. Sama resepti löytyy myös netistä täältä.
Kauraiset sämpylät |
5 dl vettä tai
maitoa
1 1/2 - 2 tl suolaa
2 rkl sokeria tai
siirappia
1 ps Sunnuntai-kuivahiivaa
10 - 12 dl Sunnuntai Kaurainen -sämpyläjauhoja
1/2 - 1 dl Sunnuntai Juokseva -rypsiöljyvalmistetta tai
50 - 100 g Sunnuntai Laktoositon -margariinia
Voiteluun: vettä
Pinnalle: Sydänystävä-kauraleseitä (laitoin sesaminsiemeniä)
1. Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen suola ja sokeri. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikina tangoksi ja jaa 25 palaan. Leivo palat pyöreiksi tai soikeiksi sämpylöiksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
3. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
4. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle kauraleseitä. Paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti