tiistai 31. heinäkuuta 2007

Possun pihvit, ranskikset, pippuri-kermakastike ja herkkuporkkanat

Jotenkin miellän, että jos tekee pihviruokaa, niin kokonaisuuden valmistamiseen kuluu kauan aikaa. Tämä annos syntyy samassa ajassa, kuin ranskikset paistuvat, eli alle puolessa tunnissa. Ja on taatusti hyvää! :)



1. Ranskikset

Laita ranskanperunat pakkauksen ohjeen mukaan paistumaan.

2. Herkkuporkkanat

porkkanoita
siirappia
voita
suolaa

Kuori ja pilko porkkanat. Keitä porkkanaviipaleita 5-8 minuuttia, kaada kattilasta vesi pois. Lisää porkkanoiden joukkoon 1 rkl voita (tai vaikka Culinessea), 1 rkl siirappia ja 1 tl suolaa. Sekoita ja tarkista maku. Laita kattilan kansi päälle odottomaan muuta ruokaa.

3. Pippuri-kermakastike

1/2-1 dl vettä
2 dl ruokakermaa
1/2 lihaliemikuutio
2 rkl sinappia
1 rkl soijaa
mustapippuria
2 rkl tummaa Maizenaa

Laita vesi kiehumaan ja lisää siihen lihaliemikuutio, sekoita tasaiseksi. Lisää muut mausteet ja kerma. Kun kastike kiehuu, lisää joukkoon koko ajan sekoittaen maizenaa, kunnes kastike on haluamasi paksuista. Keitä vielä minuutti.

4. Possun pihvit

Paista pihvit pakkauksen ohjeen mukaan. Nämä pihvit olivat pippurimarinoituja porsaan filepihvejä.


Ei kommentteja: