lauantai 7. heinäkuuta 2007

Appelsiini-suklaa-torttu

Ei kerennyt aivan kokonaista tuntia kulua tätä kevyempää kesälomaa, kun Päivi piristi minua puhelulla. Päivi tuli kahvittelemaan ja arvelin yllättää hänet tällaisella appelsiini-suklaa-tortulla, joka syntyi jääkaapista olleista "jämä"-suklaista ja marmeladista.



Appelsiini-suklaa-torttu

pohja:

4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria

4 rkl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita kevyesti. Paista 200 asteessa n. 8 minuuttia. Aseta leivinpaperi pöydälle ja ripottele siihen sokeria. Kumoa kypsä torttupohja leivinpaperin päälle.

Täyte:

n. 1 1/2 dl appelsiinimarmeladia

2,5 dl Flora vispiä
n. 150 g taloussuklaata

Sulata suklaa mikrossa. Vatkaa Floravispi vaahdoksi ja yhdistä siihen sulatettu ja jäähtynyt suklaa.

Levitä torttupohjan päälle appelsiinimarmeladi tasaisesti, lisää ja leviti Flora-suklaa seos. Kääri torttu varovasti rullalle ja laita jääkaappiin n. tunniksi vetäytymään.

Ei kommentteja: