maanantai 25. kesäkuuta 2007

Suklaa-nougat-suolapähkinämuffinssit



Nämä muffinit on tehty sanasta sanaan Marien kehittelemällä mainiolla muffinssireseptillä, joten kopion sen suoraan hänen blogistaan tähän. Ainut eroavaisuus omissani verrattuna Marien reseptiin oli se, että sulatin jäljelle jääneen puolikkaan dubbelnougatin tuohon tumman suklaan sekaan kuorrutuksessa.

Suolapähkinä-nougat-suklaamuffinit, noin 14 kpl

3 munaa

1 1/2 dl sokeria

150g voita tai margariinia

4 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl levinjauhetta

1 1/2 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 1/2 pkt maraboun dubbelnougatia (85g/kpl)

2-3 riviä tummaa suklaata levystä

2 dl suolapähkinöitä

0,75 dl maitoa

Pilko tumma suklaa ja nougaa pieniksi paloiksi. Sekoita kulhossa suolapähkinöiden kanssa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jäähtynyt sulatettu rasva. Sekoita varovasti lusikalla. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Lisää taikinaan, yhdessä maidon ja pähkinäsuklaaseoksen kanssa. Kääntele sekaisin isolla metallilusikalla. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä, kuorruta sulatetulla suklaalla ja ripottele suolapähkinöitä päälle. Nosta viileään kovettumaan.

2 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Nam, nam ja vielä nam! Aivan sikahyviä muffareita ja tosi helpot tehdä tällaisenkin "ei-jauhopeukalo" -leipurin. Suosittelen! :)

Kaisa kirjoitti...

Kiva kuulla, että maistui!

Pitäisi laajentaa tuota muffaripuolta suolaisten muffinienkin puolelle, ne on niin mukavia välipaloja ja vaikka helppoja ottaa mukaan veneelle naposteltavaksi. Jään siis kehittelemään/metsästämään suolaisten muffinien ohjeita, Mariella ainakin näyttää olevan loistavia!