keskiviikko 6. kesäkuuta 2007

Kermainen kanavuoka


Samantyyppisellä reseptillä teen myös "perinteistä" perunalaatikkoa: Kanan tilalle jauhelihaa ja liemikuutioksi lihaliemikuutio, mausteeksi mustapippuria.

Kermainen kanavuoka

5-6 suurta perunaa (kiinteä lajike)
400 g hunajamarinoituja broilerin filesuikaleita
2,5 dl ruoka Floraa (ruokakermaa tms.)
1/2 kanaliemikuutio
kanamaustetta
paprikajauhetta
chilimursketta

Kuori ja pilko perunat ja laita ne voideltuun uunivuokaan. Ruskista broilerin suikaleet kevyesti ja sekoita perunoiden kanssa. Kuumenna ruokakerma pannulla jossa paistoit broilerisuikaleet (että saadaan varmasti kaikki hyvät maut marinadista mukaan..), sulata joukkoon puolikas kanaliemikuutio ja lisää mausteet. Kaada ruokakermaseos kana-perunavuokaan, paista n. 200 asteessa n. tunti. Mikäli paiston aikana vuoka näyttää ruskistuvan pinnalta liikaa, sekoittele aineksia hiukan.

Ei kommentteja: