Tämän kaalilaatikon resepti on peräisin Anulta ja on ihan parasta kaalilaatikkoa. Itseasiassa en edes erityisemmin pitänyt kaalilaatikosta, tai olin kuvitellut, että se on jotenkin vaikeaa tehdä, mutta varsinkin varhaiskaalista kaalilaatikko valmistuu varsin nopsasti!
Kaalilaatikko
1 (n 1 kg) kerä- tai varhaiskaali
3-4 porkkanaa
sipuli
n. 300 g naudan paistijauhelihaa
2 lihaliemikuutiota
soijakastiketta
siirappia
currya
valkosipulia
n. 1 dl puuroriisiä
1. Paloittele kaali ja laita veteen kiehumaan, lisää joukkoon viipaloidut porkkanat ja sipuli. Mausta keitinliemi kahdella lihaliemikuutiolla. Keitä sen aikaa, että vihannekset esikypsyvävät (eli tässä välissä kerkeät paistamaan jauhelihan).
2. Ruskista jauheliha pannulla, mausta currylla ja valkosipulilla.
3. Laita ainekset uunivuokaan ja lisää keitinlientä niin paljon, että neste nousee noin 3/4 korkuudelle aineksiin nähden. Mausta vielä tilkalla soijakastiketta sekä siirapilla. Ripottele laatikon sekaan lopuksi puuroriisi.
Paista n. 200 - 225 asteessa n. 1h (varhaiskaali kypsyy nopeammin, keräkaalia kannattaa paistaa n. 1,5 h. Lisää tarvittaessa nestettä paiston aikana). Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Kaalilaatikko
1 (n 1 kg) kerä- tai varhaiskaali
3-4 porkkanaa
sipuli
n. 300 g naudan paistijauhelihaa
2 lihaliemikuutiota
soijakastiketta
siirappia
currya
valkosipulia
n. 1 dl puuroriisiä
1. Paloittele kaali ja laita veteen kiehumaan, lisää joukkoon viipaloidut porkkanat ja sipuli. Mausta keitinliemi kahdella lihaliemikuutiolla. Keitä sen aikaa, että vihannekset esikypsyvävät (eli tässä välissä kerkeät paistamaan jauhelihan).
2. Ruskista jauheliha pannulla, mausta currylla ja valkosipulilla.
3. Laita ainekset uunivuokaan ja lisää keitinlientä niin paljon, että neste nousee noin 3/4 korkuudelle aineksiin nähden. Mausta vielä tilkalla soijakastiketta sekä siirapilla. Ripottele laatikon sekaan lopuksi puuroriisi.
Paista n. 200 - 225 asteessa n. 1h (varhaiskaali kypsyy nopeammin, keräkaalia kannattaa paistaa n. 1,5 h. Lisää tarvittaessa nestettä paiston aikana). Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti