Tässä pehmeän ja maukkaan piiraan resepti sipulin ystäville. Ohje Valion verkkosivuilta.
Sipuli-pekonipiiras
8 annosta
1 dl Valio kevytmaitoa
1/4 pak (12 g) hiivaa
1/4 tl suolaa
25 g Valio Oivariinia sulatettuna
2 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
Täyte
5-7 (n. 500 g) sipulia
2 rkl Valio Oivariinia
1 pak (200 g) Valio Viola kevyt pekoni-purjo -tuorejuustoa
2 munaa
1 1/2 tl yrttisuolaa
1 rkl sitruunamehua
1 dl persiljaa hienonnettuna
Voitele piirasvuoka (halkaisija n. 27 cm). Sekoita taikinan kaikki aineet kädenlämpöiseen maitoon. Vaivaa taikinaa hetkisen ja taputtele se jauhotetulla kädellä piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa.
Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit. Kuullota ne pehmeiksi Oivariinissa pannulla. Lisää joukkoon tuorejuusto. Anna jäähtyä hetki. Lisää loput aineet. Sekoita. Kaada täyte vuokaan kohonneelle pohjalle. Paista 200 asteessa 20 - 23 min
Sipuli-pekonipiiras
8 annosta
1 dl Valio kevytmaitoa
1/4 pak (12 g) hiivaa
1/4 tl suolaa
25 g Valio Oivariinia sulatettuna
2 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
Täyte
5-7 (n. 500 g) sipulia
2 rkl Valio Oivariinia
1 pak (200 g) Valio Viola kevyt pekoni-purjo -tuorejuustoa
2 munaa
1 1/2 tl yrttisuolaa
1 rkl sitruunamehua
1 dl persiljaa hienonnettuna
Voitele piirasvuoka (halkaisija n. 27 cm). Sekoita taikinan kaikki aineet kädenlämpöiseen maitoon. Vaivaa taikinaa hetkisen ja taputtele se jauhotetulla kädellä piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa.
Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit. Kuullota ne pehmeiksi Oivariinissa pannulla. Lisää joukkoon tuorejuusto. Anna jäähtyä hetki. Lisää loput aineet. Sekoita. Kaada täyte vuokaan kohonneelle pohjalle. Paista 200 asteessa 20 - 23 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti