Inspiroituneena Marien kehittelemästä suolapähkinämuffinireseptistä, päätin tehdä suklaakakun , jossa maistuu aito Snickers. Tai itseasiassa minun piti tehdä samantyyppisellä reseptillä kakkua mitä muffinssejakin, mutta suolapähkinät olivat kadonneet parempiin suihin ja aivan älyttömällä säkällä jääkaapista löytyikin Snickers-patukka (pitänee lotota). Tuoreena maku oli ehkä vähän liian laimea, mutta tässä samalla tätä tekstiä kirjoittaessani syön eilistä kakkua jääkaappikylmänä ja on ihan älyttömän hyvää! Kakkutaikina on muunnelma Valion mausteisesta suklaakakusta, huippuhelppo valmistaa, vatkainta ei tarvita! :)
Snickers-kakku
25 -30 palaa
3 munaa
3 dl sokeria
200 g margariinia
2 dl kevytkermaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 patukka paloiteltu Snickersiä
3 riviä paloiteltua taloussuklaata (voi laittaa enemmänkin..)
1/2 tl muskottipähkinää
2 tl kanelia
3 rkl kaakaojauhetta
Voitele ja korppujauhota 1,8 litran vetoinen kakkuvuoka. Sekoita munat ja sokeri puuhaarukalla sekaisin. Sulata voi ja lisää siihen kerma. Yhdistä kaikki kuivat aineet ja pieniksi lohkotut suklaat. Sekoita muna-sokeriseokseen vuorotellen voisula-kermaseosta ja kuivia aineita. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175 asteessa alatasolla 50-60 min. Peitä tarvittaessa paiston loppuvaiheessa.
25 -30 palaa
3 munaa
3 dl sokeria
200 g margariinia
2 dl kevytkermaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 patukka paloiteltu Snickersiä
3 riviä paloiteltua taloussuklaata (voi laittaa enemmänkin..)
1/2 tl muskottipähkinää
2 tl kanelia
3 rkl kaakaojauhetta
Voitele ja korppujauhota 1,8 litran vetoinen kakkuvuoka. Sekoita munat ja sokeri puuhaarukalla sekaisin. Sulata voi ja lisää siihen kerma. Yhdistä kaikki kuivat aineet ja pieniksi lohkotut suklaat. Sekoita muna-sokeriseokseen vuorotellen voisula-kermaseosta ja kuivia aineita. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175 asteessa alatasolla 50-60 min. Peitä tarvittaessa paiston loppuvaiheessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti