torstai 7. kesäkuuta 2007

Mansikkakiisseli

Ostin kaupasta 500 gramman rasian mansikoita, puolet niistä meni mansikkarahkaan, toisesta puolikkaasta syntyi tämä perunajauhopaketin kyljessä olevan reseptin mukainen kiisseli.

Mansikkakiisseli

5 dl (n. 250g) mansikoita
8 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
4 rkl perunajauhoja
1 dl vettä
Pinnalle: sokeria

Mittaa marjat, vesi ja sokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta kattila levyltä. Sekoita perunajauhot kylmään veteen (1 dl) ja kaada kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Siirrä kattila kuumalle levylle ja anna pulpahtaa (älä keitä). Kaada valmis kiisseli tarjoiluastiaan ja sirottele pinnalle sokeria.

Söimme tätä vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kera, mutta kiisseli on sen verran makeaa, että menee hyvin kyllä ihan tällaisenaankin.

Ei kommentteja: