keskiviikko 6. kesäkuuta 2007

Mustaherukka-suklaakakku



Tämän kakun kanssa meinas tulla itku jos toinenkin, kun menin survomaan sitä liian pieneen vuokaan. Tällä herkuteltiin minun synttäreillä, "aikamoiseksi tötteröksikin" kutsuttu kakku teki kauppansa kaikista alkuvaikeuksista huolimatta hyvin.

Resepti Ruokamaailman verkkosivuilta.

Mustaherukka-suklaakakku
18 annosta
Suklaakakku:
125 g margariinia
1,5 dl maitoa
4 rkl kaakaojauhetta
2 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Kostutukseen:
1 dl mustaherukkamehua

Mustaherukkakerros:
7 liivatelehteä
2,5 dl mustaherukkaa soseena
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kermaa
0,75 dl sokeria
0,5 dl vettä
1 rkl vettä
Päälle:
200 g mustaherukoita


Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Sulata rasva kattilassa, lisää maito ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää jäähtynyt suklaaseos sekä kuivat aineet kananmuna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Jäähdytä. Irrota kakku vuoasta ja pese vuoka.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Soseuta mustaherukat. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahtoon vatkaten tuorejuusto, marjasose ja sokeri. Kiehauta 1/2 dl vettä, purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet kiehuvaan veteen. Lisää liuos vatkaten täytteen joukkoon.

Kokoa kakku vuokaan. Leikkaa leivinpaperista suikaleet kakun ja vuoan väliin, jotta täyte pysyy hyvin kakun pinnalla vuokaa irrotettaessa. Kostuta kakupohja desilitralla mehua. Levitä mustaherukkatäyte kakulle. Hyydytä kakku kylmässä. Lisää marjoja koristeeksi juuri ennen tarjoilua.





Ei kommentteja: