Valmis kakku lähdössä parempiin suihin :)
Tässä kakussa on nyt keskitytty huomattavasti enemmän makuun kuin näköön. Saimme juhannuksena kunniavieraita Hämeenlinnasta ja tietty piti ruveta vääntämään vähintäänkin voileipäkakkua. Ohje on muunneltu Creme Bonjourin reseptivihkosesta. Vieraat ja "isäntäväki" olivat kakun makuun varsin tyytyväisiä.
Salami-tsatsiki-voileipäkakku
21 palaa paahtoleipää (puolet ruispaahtoa puolet vehnäpaahtoa)
Salami-tsatsiki-voileipäkakku
21 palaa paahtoleipää (puolet ruispaahtoa puolet vehnäpaahtoa)
Täyte 1:
200 g valkosipulituorejuustoa
200 g Bulgarian ruokajogurttia
1 kurkku
Raasta kurkku karkeaksi, valuta ja puristele ylimääräiset nesteet pois. Sekoita ainekset.
Täyte 2:
200 g cheddar-tuorejuustoa
150 g valkosipulisalamia
1 pieni punasipuli
sinappia
ketsuppia
1/2 tl mustapippuria
Paloittele punasipuli ja salami pieniksi kuutioiksi. Yhdistä aineet keskenään ja mausta.
Kostutus:
2,5 dl kiehuvaa vettä
1/4 lihaliemikuutiota (itse käytin persiljalla maustettua)
Kuorrutus:
Pirkan maustamatonta sulatejuustoa (n. 300 g)
Koristelu:
valkosipulisalamia
viinirypäleitä
kurkkuviipaleita
Poista leivistä kuoret, levitä alimpaan kerrokseen vaaleita leipiä, kostuta liemiseoksella ja levitä päälle kurkkutäytettä. Jatka levittämällä päälle ruisleipäkerros, kostuttamalla ja levittämällä päälle salamitäytettä. Jatka leipien kasausta, kostuttamista ja täyttämistä siten, että päällimmäiseksi jää kerros vaaleita leipiä.
Voit tiivistää kakku kevyesti painamalla sitä kelmun avulla. Laita kakku jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.
Kuorruta sulatejuustolla ja koristele mielesi mukaan. Nauti!
200 g valkosipulituorejuustoa
200 g Bulgarian ruokajogurttia
1 kurkku
Raasta kurkku karkeaksi, valuta ja puristele ylimääräiset nesteet pois. Sekoita ainekset.
Täyte 2:
200 g cheddar-tuorejuustoa
150 g valkosipulisalamia
1 pieni punasipuli
sinappia
ketsuppia
1/2 tl mustapippuria
Paloittele punasipuli ja salami pieniksi kuutioiksi. Yhdistä aineet keskenään ja mausta.
Kostutus:
2,5 dl kiehuvaa vettä
1/4 lihaliemikuutiota (itse käytin persiljalla maustettua)
Kuorrutus:
Pirkan maustamatonta sulatejuustoa (n. 300 g)
Koristelu:
valkosipulisalamia
viinirypäleitä
kurkkuviipaleita
Poista leivistä kuoret, levitä alimpaan kerrokseen vaaleita leipiä, kostuta liemiseoksella ja levitä päälle kurkkutäytettä. Jatka levittämällä päälle ruisleipäkerros, kostuttamalla ja levittämällä päälle salamitäytettä. Jatka leipien kasausta, kostuttamista ja täyttämistä siten, että päällimmäiseksi jää kerros vaaleita leipiä.
Voit tiivistää kakku kevyesti painamalla sitä kelmun avulla. Laita kakku jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.
Kuorruta sulatejuustolla ja koristele mielesi mukaan. Nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti