Tällä ohjeella makkarakastiketta on ainakin joskus taannoisina vuosina tehnyt ystäväni Hanna, josta sitä olen sitten saattanut hiukan muokkailla. En ruokaa tehdessäni erityisemmin mittaile aineksia, joten nämä reseptin ainesmäärät ovat arvioita.
Makkarakastike
puolikas lenkki
1 sipuli tai pakaste sipulikuutioita
20 g margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
1 dl ruokakermaa
1/2 lihaliemikuutio
mustapippuria
1 rkl sinappia
2 rkl ketsuppia
2 rkl soijakastiketta
Pilko lenkki ja sipuli ja ruskista niitä pannulla. Ruskista jauhot pannulla sulatetussa margariinissa, lisää vesi ja sekoita kastike tasaiseksi. Laita joukkoon puolikas lihaliemikuutio, sinappi, ketsuppi, soija ja mustapippuri. Lisää lopuksi kerma, sekä ruskistetut sipulit ja makkarakuutiot. Anna maustua hetki.
Tarjoile vaikkapa keitettyjen perunoiden kanssa, kastikkeen päälle silppusin hiukan ruohosipulia.
Makkarakastike
puolikas lenkki
1 sipuli tai pakaste sipulikuutioita
20 g margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
1 dl ruokakermaa
1/2 lihaliemikuutio
mustapippuria
1 rkl sinappia
2 rkl ketsuppia
2 rkl soijakastiketta
Pilko lenkki ja sipuli ja ruskista niitä pannulla. Ruskista jauhot pannulla sulatetussa margariinissa, lisää vesi ja sekoita kastike tasaiseksi. Laita joukkoon puolikas lihaliemikuutio, sinappi, ketsuppi, soija ja mustapippuri. Lisää lopuksi kerma, sekä ruskistetut sipulit ja makkarakuutiot. Anna maustua hetki.
Tarjoile vaikkapa keitettyjen perunoiden kanssa, kastikkeen päälle silppusin hiukan ruohosipulia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti