tiistai 24. heinäkuuta 2007

Sydämen surujen kakku

Teinpä taas kakkua. Resepti on saatu joskus vuosia sitten Hannalta, tätä kakkua moni voi muistaa tehneensä myös kotitalouden tunnilla.
Jätin suklaat tuollasiksi meheviksi "sattumiksi" kakkuun, alkuperäisessä ohjeessa suklaa tulee rouheena. Mukava kakku, kun ei tarvitse vatkainta ollenkaan. Sokerin määrä tuntuu huimalle, mutta johtuu varmaankin siitä että taikinaan tulee maitorahka, ei siis ole mikään ylimakea kakku. 1 tl soodaa tekee näköjään ihmeitä, nimittäin kakusta tuli niin valloittavan kokoinen, että osa siitä pääsee pakastimeen odottelemaan kahvivieraita. :)




Sydämen surujen kakku

4dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
3/4dl kaakaojauhetta
1tl soodaa
1tl vaniljasokeria
1tl suolaa

250g maitorahkaa
1/2dl maitoa
150g margariinia
2 munaa

Sulata margariini ja anna jäähtyä.

Sekoita sokeri, jauhot, kaakaojauhe, sooda, vaniljasokeri ja suola keskenään.

Lisää margariinin sekaan maitorahka, maito ja munat, sekoita tasaiseksi. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (käytin jauhotuksessa kookoshiutaleita), paista 200 asteessa alatasolla n. 55 minuuttia.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tätä kakkua on opiskeluaikana tehty monet kerrat. Helppoa ja tosi hyvää! Leivon sen aina voihin, tulee vielä parempaa :)